Οι μετοχές της εταιρείας έχουν αυξηθεί κατά περίπου 570% από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο τον Οκτώβριο του 2021
Η εταιρεία κοινής ωφέλειας Acwa Power της Σαουδικής Αραβίας σχεδιάζει να αντλήσει 7,1 δισεκατομμύρια ριάλ (1,9 δισεκατομμύρια δολάρια) με την έκδοση μετοχών σε υφιστάμενους μετόχους, αξιοποιώντας τον υπερεξαπλασιασμό της τιμής της μετοχής της από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο το 2021.
Τα κεφάλαια από την έκδοση δικαιωμάτων προτίμησης θα βοηθήσουν τον παραγωγό ενέργειας να χρηματοδοτήσει τα σχέδιά του να τριπλασιάσει τα περιουσιακά του στοιχεία μέχρι το τέλος της δεκαετίας.
Βλέπει τις δαπάνες για το μερίδιο των έργων της να αυξάνονται σε έως και 2,5 δισ. δολάρια ετησίως έως το 2030 από ένα προηγούμενο εύρος 1 δισ. έως 1,3 δισ. δολάρια, ανέφερε σε μια κατάθεση την Τρίτη. Η εταιρεία με έδρα το Ριάντ ανήκει κατά 44% στο Σαουδαραβικό Ταμείο Πλούτου, το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων.
Η Acwa Power αποτελεί βασικό μέρος των σχεδίων της Σαουδικής Αραβίας για την εξουδετέρωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2060, καθώς η εταιρεία σχεδιάζει μονάδες ηλιακής ενέργειας, αιολικής ενέργειας και πράσινου υδρογόνου. Λειτουργεί επίσης σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν με πετρέλαιο και φυσικό αέριο, καθώς και έργα αφαλάτωσης νερού.
Οι μετοχές της εταιρείας έχουν αυξηθεί κατά περίπου 570% από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο τον Οκτώβριο του 2021. Η μετοχή έχει σημειώσει άνοδο περίπου 47% φέτος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Στο 6,19% έπεσαν τα επιτόκια στα 30ετή στεγαστικά δάνεια
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με θετικό πρόσημο όλοι οι δείκτες
- Αναβλήθηκε ο αγώνας μπάσκετ Ολυμπιακού – Φενέρ λόγω …βροχής
- Κακοκαιρία Byron: Μήνυμα 112 στην Αττική – Πού υπάρχουν προβλήματα
- Υποκλοπές: Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέας Αριστεράς για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας
- Κακοκαιρία: Μόνο όσοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν θα προσέλθουν στις υπηρεσίες τους
- Ταξί: Αναστέλλουν την απεργία, θα κυκλοφορήσουν κανονικά την Παρασκευή 5/12 στην Αττική
- To μεταλλικό νερό S.Pellegrino ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τη Ferrari
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








