Για δράσεις ισότητας και ψυχολογικής υποστήριξης
Ακόμα δύο ΑΕΙ της χώρας εντάσσονται στο πλαίσιο της δράσης για την ενδυνάμωση- προώθηση της ισότητας και Κέντρου ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης, με πόρους από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή 2021-2027».
Πρόκειται για το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με 250.000 ευρώ και 229.994 ευρώ αντιστοίχως.
Με τα συγκεκριμένα δύο πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ο αριθμός των ΑΕΙ που έχουν ήδη ενταχθεί στην Δράση ανέρχεται στα 16, ενώ η διαδικασία υποβολής, αξιολόγησης και ένταξης συνεχίζεται για τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια της χώρας.
Η σχετική Πρόσκληση προς τα 25 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, έχει συνολικό προϋπολογισμό 12 εκατομμύρια ευρώ, και στο πλαίσιο της Πράξης αναμένεται να υλοποιηθεί σε κάθε ΑΕΙ:
• Σύσταση και λειτουργία Γραφείου υποστήριξης της Επιτροπής ισότητας των φύλων και καταπολέμησης των διακρίσεων.
• Ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτομικών μεθόδων οργάνωσης της εργασίας και των διοικητικών διαδικασιών με στόχο τη δημιουργία συμπεριληπτικής κουλτούρας προς το φύλο.
• Δράσεις συλλογής δεδομένων σχετιζόμενων με το φύλο της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΕΙ, ενημέρωσης και εκπαίδευσης στη χρήση συμπεριληπτικής γλώσσας, ένταξης της διάστασης του φύλου στα προγράμματα σπουδών.
• Σύνταξη σχετικών οδηγών και εργαλειοθήκης.
• Ενέργειες που διευκολύνουν την ισόρροπη συμμετοχή γυναικών και ανδρών στα κέντρα αποφάσεων των ΑΕΙ, αλλά και την απρόσκοπτη και ισότιμη ανέλιξη ανδρών και γυναικών στην ακαδημαϊκή ιεραρχία.
• Δράσεις καταπολέμησης της σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης.
Δικαιούχος ορίστηκε η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και οι Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας των ΑΕΙ.
Η Πράξη χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εμφιαλωμένα νερά: Ανακατεύεται η τράπουλα με νέα προϊόντα, αλλάγες προσώπων, επενδύσεις και εξαγορές εν όψει καύσωνα
- Συναγερμός στην Εύβοια: Μήνυμα 112 για τη φωτιά στον Αλμυροπόταμο, εκκενώνονται Μεσοχώρια και Ραπταίοι
- Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Άνω Αλμυρή και Αγγελόκαστρο στην Κορινθία
- Επένδυση εκσυγχρονισμού στην ΕΛΒΙΟΜΕΞ για παραγωγή επαγγελματικών πλυντηρίων
- Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Άνω Αλμυρή Κορινθίας
- Φωτιά τώρα στο Αγγελόκαστρο Κορινθίας
- Φωτιά σε δάσος στην περιοχή Αλμυροπόταμος στην Κάρυστο
- Το Ιράν κλείνει ξανά τα Στενά του Ορμούζ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








