Νέα

Σε Metlen ονομάζεται η Μυτιληναίος

Η διοίκηση αναμένει και εφέτος μια καλή πορεία με λειτουργικά κέρδη μεταξύ 1 δισ και 1,2 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη πάνω από 600 εκατ. ευρώ ίσως και 700 εκατ. ευρώ

Metlen είναι η νέα επωνυμία του ομίλου Mytilineos (Metlen Energy & Metals) μετά και από τη σχετική έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Ιουνίου.

Η εταιρεία με το οικογενειακό όνομα έκλεισε ένα κύκλο και είναι έτοιμη να ανοίξει έναν ακόμη μεγαλύτερο τόνισε επικεφαλής της διοίκησης και βασικός μέτοχος Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέας ονομασίας. Πρόσθεσε ότι πεποίθηση της εταιρείας είναι ότι σε αυτά τα επίπεδα διεθνούς οικονομικής δραστηριότητας και στις φιλοδοξίες που υπάρχουν στα μέλη της διοίκησης, τους εργαζόμενους και τους μετόχους “υπερβαίνει κατά πολύ το όνομα οποιουδήποτε”.

Για την πορεία της εταιρείας ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι εάν δε μεσολαβήσουν δραματικά γεγονότα θα συνεχιστεί και φέτος μια πολύ καλή πορεία που θα κυμαίνεται σταθερά στη λειτουργική κερδοφορία μεταξύ 1 δις και 1,2 δις. ευρώ και σε μια καθαρή κερδοφορία άνω των 600 εκατ. ευρώ η οποία φέτος μπορεί να πάει έως και στα 700 εκατ. ευρώ.

Αυτά τα μεγέθη θα συνεχιστούν έως ότου αρχίσουν να ωριμάζουν οι επενδύσεις μας ή γίνει μια μεγάλη εξαγορά οπότε και εκεί θα ξεφύγουμε στα νούμερα τόνισε ο κ. Μυτιληναίος.

Για τη διαδικασία της ένταξης σε χρηματιστήριο του εξωτερικού ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι το πιθανότερο είναι το χρηματιστήριο του Λονδίνου. Είναι μια διαδικασία εξαιρετικά πολύπλοκη επίπονη, αλλά ό,τι είναι να γίνει γίνεται στην ώρα του και καθυστερήσεις δεν υπάρχουν. Ελπίζω του χρόνου η ΓΣ να γίνει αλλού είπε με νόημα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εξαγοράς των Ελληνικών Πετρελαίων ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς και ότι δε θέλει να δημιουργεί προσδοκίες που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Τα ΕΛΠΕ έιναι μια εταιρεία με δύο μεγάλους μετόχους και κανένας από αυτούς δεν έχει εκδηλώσει πρόθεση για πώληση. Σέβομαι τόσο την οικογένεια Λάτση όσο και τις διαδικασίες του ΤΑΙΠΕΔ, υπογράμμισε προσθέτοντας ότι εάν αλλάξει η στάση τους και τεθεί το θέμα σε άλλη βάση, η διύλιση είναι μια δραστηριότητα του ενεργειακού τομέα στον οποίο η εταιρεία έχει παρουσία εδώ και καιρό. Θα δούμε τα οικονομικά και θα πούμε, τόνισε, ζητώντας ωστόσο να υπάρχει σοβαρότητα.

Μέρισμα

Ως προς το μέρισμα η ΓΣ ενέκρινε τη διανομή μερίσματος ύψους 1,5 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο θα αυξηθεί σε περίπου 1,55 ευρώ ανά μετοχή εάν προσμετρηθεί το ποσό που αναλογεί στις ίδιες μετοχής. Η αποκοπή του μερίσματος θα γίνει στις 26 Ιουνίου, ο προσδιορισμός των δικαιούχων στις 27 Ιουνίου και η καταβολή θα γίνει στις 2 Ιουλίου.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu