Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από το πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκη
Στις 10:00 το πρωί έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στη Βουλή η συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων. Στην επιτροπή θα ξεκινήσει η επεξεργασία του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Κύρωση της από 18.7.2024 Σύμβασης Συγχώνευσης και Επένδυσης μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «THRIVEST HOLDING LTD».
Στην Επιτροπή εκτός από τον υπουργός Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη έχει κληθεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος υποστηρίζει την διαδικασία.
Στο θέμα αυτό επανήλθε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία αναφέρει:
” Ιδιωτική τράπεζα με δημόσιο χρήμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να δώσει ένα bank pass στο ιδιωτικό μετοχικό σχήμα της τράπεζας Αττικής. Έχοντας καταβάλει οι ιδιώτες 268 εκατ. ευρώ θα αποκτήσουν το 56% της τράπεζας, ενώ το Δημόσιο- δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι- έχοντας καταβάλει 920 εκατ. ευρώ θα διαθέτει μόλις το 35%. Καπιταλισμός των ‘φίλων’ με χρηματοδότηση του Δημοσίου”.
Ιδιωτική τράπεζα με δημόσιο χρήμα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να δώσει ένα bank pass στο ιδιωτικό μετοχικό σχήμα της τράπεζας Αττικής.
Έχοντας καταβάλει οι ιδιώτες 268 εκ.€ θα αποκτήσουν το 56% της τράπεζας, ενώ το Δημόσιο- δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι- έχοντας… pic.twitter.com/lxB3UKK8ln
— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) July 22, 2024
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Θεοδωρικάκος: Προειδοποίηση για αισχροκέρδεια και ανοιχτό το ενδεχόμενο έκτακτων μέτρων
- ΑΣΕΠ: Από Τρίτη (3/3) οι αιτήσεις για 1.696 θέσεις σε νοσοκομεία
- Λάνα Ζωχιού (ΥΠΕΞ): Καμία συμμετοχή της Ελλάδας σε επιχειρήσεις κατά του Ιράν
- Πρεσβευτής Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη: Δεν έχουν νόημα αυτή τη στιγμή διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
- Ομάν: Drones κτύπησαν δεξαμενές καυσίμων στο εμπορικό λιμάνι Ντουκμ
- PERFORMANCE TECHNOLOGIES Α.Ε. - Performance Technologies Α.Ε.: Οικονομικό Ημερολόγιο Έτους 2026 (Ορθή Επανάληψη)
- Τραμπ για το Ιράν: «Είναι πολύ αργά για συζητήσεις»
- Εργο επεξεργασίας λυμάτων στο Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Αυλώνα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








