Επιχειρήσεις

Σκλαβενίτης: Τα σχέδια για την Σπιτική κουζίνα και ο στόχος της Πολωνίας

Financialreport.gr

Πότε αναμένεται η είσοδος στην Πολωνία

Αντίστροφα μετρά η αλυσίδα Σκλαβενίτης για την έναρξη δυο νεων δραστηριοτήτων: Τη νέα μονάδα παραγωγής έτοιμων γευμάτων στη Μαγούλα και το Food Hall στο πρώην εργοστάσιο της Pitsos στον Ρέντη, που έχει πλέον μπει στη φάση κατασκευής, αλλά και την ολική επαναφορά της “Σπιτικής Κουζίνας ” μετά την εξαγορά της εταιρείας το καλοκαίρι. Παράλληλα, γίνονται διεργασίες για την είσοδο του Σκλαβενίτη στην αγορά της Πολωνίας σε ορίζοντα δύο ετών.

Καταρχήν, όμως, ο όμιλος προγραμματίζει τους επόμενους μήνες να επαναφέρει αυτόνομα σημεία εστίασης στη θέση της πρώην «Σπιτικής Κουζίνας». Σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση, τα πρώτα πιλοτικά καταστήματα θα λειτουργήσουν μέσα στο α’ τρίμηνο του 2026.

Τα καταστήματα της αλυσίδας είναι 27 σε όλη την Αθήνα και αυτά θα είναι η βάση για την ολική επαναφορά της αλυσίδας, με στόχο να αναπτυχθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια. Όπως έχει γίνει, δε, γνωστό όλο το προσωπικό της Σπιτικής Κουζίνας θα μεταφερθεί στη νέα κατάσταση.

Τεράστια επένδυση τα ετοιμα γεύματα

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του ομίλου κ. Λάμπρο Παπακοσμά, στο περιθώριο της εκδήλωσης της ΕΣΕ, «τα έτοιμα γεύματα είναι μια τεράστια επένδυση. Πιστεύουμε ότι το ελληνικό νοικοκυριό δεν θα ξαναμαγειρέψει. Τα νέα παιδιά δεν θα μπουν στην κουζίνα».

Εξάλλου, το project των έτοιμων φαγητών στηρίζεται σε τρεις ταυτόχρονες κατευθύνσεις: την ενίσχυση της κατηγορίας εντός των σούπερ μάρκετ, τη διάθεση των έτοιμων γευμάτων σε τρίτους εκτός του δικτύου της Σκλαβενίτης και τη δημιουργία αυτόνομων σημείων λιανικής.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες,  η νέα μονάδα έτοιμων γευμάτων στη Μαγούλα αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία στο δεύτερο εξάμηνο του 2026, με την επένδυση να αγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ και διάθεση έως 250.000 μερίδες ημερησίως. Αυτές οι μερίδες θα διανέμονται δε τοσο εσωτερικά στα σούπερ μάρκετ οσο και στα καταστήματα.

Παραλληλα, σε κατασκευή είναι το έργο στο πρώην εργοστάσιο της Pitsos, δια χειρός  ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και το συγκρότημα αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2027. Το Food Hall θα έχει έκταση περίπου 50.000 τ.μ. Πρόκειται δε για συνολική επένδυση που θα ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu