Ο υπ. Ανάπτυξης έκανε αυτή την αναφορά σε παρουσίαση της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας - Μίλησε για άλλης μορφής ελέγχους στις τιμές και νέα υψηλότερα πρόστιμα στους προμηθευτές
«Δεν διαμορφώνετε μόνο εσείς την τελική τιμή» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας από το βήμα της εκδήλωσης παρουσίασης της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας που συμπεριλαμβάνει εκτός από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας, και τους εκπροσώπους των προμηθευτών, προαναγγέλλοντας υψηλά πρόστιμα για τα φαινόμενα κερδοσκοπίας που έχουν παρατηρηθεί.
Ο κ. Σκρέκας είπε ότι το επόμενο διάστημα «προχωρούμε σε μαζικούς ελέγχους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. Δυστυχώς για κάποιους θα ανακοινώσουμε υψηλά πρόστιμα. Δεν διαμορφώνετε μόνο εσείς (σ.σ. απευθυνόμενος στα σούπερ μάρκετ) την τελική τιμή. Θα θέλαμε να σας έχουμε συμμάχους».
Αναφερόμενος δε στα μέτρα κατά της ακρίβειας σημείωσε ότι στο πλαίσιο της δέσμης μέτρων κατά της ακρίβειας τα σούπερ μάρκετ θα έχουν την υποχρέωση «να γνωστοποιούν τις καθαρές τιμές των προϊόντων για να βλέπουμε τις μεταβολές των τιμών και να εστιάσουμε τους ελέγχους. Είναι μια διάταξη όχι τιμωρίας αλλά για να πετύχουμε τον στόχο μας».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Financial Times: Ο Τραμπ πιέζει για ελάχιστους δασμούς 15 – 20% σε όλα τα προϊόντα της ΕΕ
- Βρετανικό δικαστήριο: Η JP Morgan πρέπει να σταματήσει τις αγωγές σε Viva και Καρώνη
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ολοκλήρωσαν τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου
- Reuters: Τα ελληνικά τάνκερ θα συνεχίσουν να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο
- Φωτιά στο σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη στην Πατησίων – Ο ηθοποιός βρισκόταν μέσα
- Ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για τα ΑΤΜ της Πειραιώς – Πυρά αντιπολίτευσης, θεατές κυβέρνηση και ΤτΕ
- Τυχερά παιχνίδια: Πάνω από 6,7 δισ. ευρώ ο τζίρος στο 5μηνο
- ΟΠΑΠ: Με 100% στη Stoiximan, καθώς εξαγόρασε το 15,51% με 91,6 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις