Οικονομία

Σκρέκας: «Δυτυχώς θα ανακοινώσουμε υψηλά πρόστιμα» και έδειξε προμηθευτές

Ο υπ. Ανάπτυξης έκανε αυτή την αναφορά σε παρουσίαση της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας - Μίλησε για άλλης μορφής ελέγχους στις τιμές και νέα υψηλότερα πρόστιμα στους προμηθευτές

«Δεν διαμορφώνετε μόνο εσείς την τελική τιμή» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας από το βήμα της εκδήλωσης παρουσίασης της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας που συμπεριλαμβάνει εκτός από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας, και τους εκπροσώπους των προμηθευτών, προαναγγέλλοντας υψηλά πρόστιμα για τα φαινόμενα κερδοσκοπίας που έχουν παρατηρηθεί.

Ο κ. Σκρέκας είπε ότι το επόμενο διάστημα «προχωρούμε σε μαζικούς ελέγχους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. Δυστυχώς για κάποιους θα ανακοινώσουμε υψηλά πρόστιμα. Δεν διαμορφώνετε μόνο εσείς (σ.σ. απευθυνόμενος στα σούπερ μάρκετ) την τελική τιμή. Θα θέλαμε να σας έχουμε συμμάχους».

Αναφερόμενος δε στα μέτρα κατά της ακρίβειας σημείωσε ότι στο πλαίσιο της δέσμης μέτρων κατά της ακρίβειας τα σούπερ μάρκετ θα έχουν την υποχρέωση «να γνωστοποιούν τις καθαρές τιμές των προϊόντων για να βλέπουμε τις μεταβολές των τιμών και να εστιάσουμε τους ελέγχους. Είναι μια διάταξη όχι τιμωρίας αλλά για να πετύχουμε τον στόχο μας».

close menu