Επιχειρήσεις

SoftBank: Επέστρεψε στην κερδοφορία το Vision Fund με 1,5 δισ. δολάρια το α’ τρίμηνο

Ο ιδρυτής της SoftBank Masayoshi Son είχε δηλώσει το 2023 ότι η εταιρεία θα έμπαινε σε φάση επίθεσης

Κέρδη 7,24 δισ. γεν (4,6 δισ. δολ.) συσσώρευσε το Vision Fund της SoftBank για το σύνολο της χρήσης που έληξε τον Μάρτιο, στο πρώτο κερδοφόρο έτος για τον τεχνολογικό επενδυτικό βραχίονα του ιαπωνικού κολοσσού από το 2021.

Το Vision Fund είχε μια δύσκολη χρονιά το 2023, καταγράφοντας ζημιές ρεκόρ της τάξης των 32 δισ. δολαρίων εν μέσω πτώσης των μετοχών τεχνολογίας και κακής επίδοσης κάποιων ανοιγμάτων του fund στην Κίνα. Όμως το τρίμηνο που έληγε τον Ιούνιο του περασμένου έτους, το Vision Fund εμφάνισε τα πρώτα επενδυτικά κέρδη σε διάστημα πέντε τριμήνων, στέλνοντας σήμα ότι βρίσκεται στα αρχικά στάδια της ανάκαμψης.

Ο ιδρυτής της SoftBank Masayoshi Son είχε δηλώσει το 2023 ότι η εταιρεία θα έμπαινε σε φάση επίθεσης, από φάση άμυνας και θα άλλαζε την επιφυλακτική της προσέγγιση στρεφόμενη προς την υλοποίηση περισσότερων επενδύσεων.

Η SoftBank κατέγραψε το 2ο συνεχόμενο τρίμηνο κερδοφορίας καθώς επωφελήθηκε από την επενδυτική άνθιση της τεχνητής νοημοσύνης που έδωσε ώθηση σε assets όπως η Arm Holdings. Τα καθαρά κέρδη ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων φτάνοντας τα 231,1 δισ. γεν (1,5 δισ. δολάρια) το τρίμηνο του Μαρτίου. Για το σύνολο της χρήσης, η SoftBank εμφάνισε συρρίκνωση ζημίας, στα 227,7 δισ. γεν.α

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu