Οικονομία

Σόιμπλε: Έτοιμη έως το τέλος Φεβρουαρίου η πιστωτική γραμμή της Ελλάδας

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι θα μπορούσε να καταστεί διαθέσιμη μια πιστωτική γραμμή για την Ελλάδα έως το τέλος Φεβρουαρίου και διαβεβαίωσε πως για κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί νέα χρηματοδότηση.

«Η Ελλάδα έχει αιτηθεί για μία παράταση του προγράμματος (διάσωσης)» δήλωσε ο Schaeuble σε δημοσιογράφους μετά από μία συνάντηση που είχε Ευρωπαίους υπουργούς των Οικονομικών στις Βρυξέλλες.

«Η εφαρμογή θα είναι περιορισμένη σε μία παράταση δύο μηνών – θα το θέσουμε στην Bundestag στην κοινοβουλευτική συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας και ελπίζω να το συμφωνήσουμε. Εάν και τα άλλα κράτη μέλη συμφωνήσουν τότε θα έχουμε μία παράταση. Στη συνέχεια θα έρθουμε σε μία πιστωτική γραμμή τον Φεβρουάριο, αλλά δεν θα χρειαστούμε νέα χρήματα», δήλωσε.

Νωρίτερα ο κ. Σόιμπλε εκτίμησε ως καλή την απόφαση του Πρωθυπουργού την επίσπευση των προεδρικών εκλογών ενώ προέβη σε θετικά σχόλια για τις προσπάθειες εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας που καταβάλουν τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu