Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς υπερασπίστηκε τις απευθείας συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσουν και νέες συζητήσεις. «Είναι απολύτως απαραίτητο να μιλήσουμε με τον Πούτιν», είπε ο Σολτς σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Θα συνεχίσω να το κάνω, όπως και ο Γάλλος Πρόεδρος», τόνισε.
Είναι επίσης απαραίτητο αυτές οι συνομιλίες με τον Ρώσο Πρόεδρο να είναι σαφείς. «Για παράδειγμα, θα του πω τα ίδια πράγματα που λέω και σε εσάς», είπε ο Σολτς στον δημοσιογράφο, αναφερόμενος στον Πούτιν: «Καταλάβετε ότι δεν θα υπάρξει υπαγορευμένη ειρήνη. Και αν νομίζετε ότι θα μπορούσατε να κλέψετε γη και μετά να ελπίζετε ότι οι καιροί θα αλλάξουν και τα πράγματα θα επανέλθουν στο φυσιολογικό, τότε κάνετε λάθος», είπε ο Γερμανός καγκελάριος ,αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο. Κάλεσε επίσης τον Πούτιν να αποσύρει τα στρατεύματά του από την Ουκρανία και να καταλήξει σε μια συμφωνία που είναι αποδεκτή και σωστή για το Κίεβο.
Μετά την έναρξη του πολέμου, ο Σολτς τηλεφώνησε πολλές φορές στον Πούτιν, αλλά διέκοψε τις επαφές για αρκετές εβδομάδες, αφότου έγινε γνωστή η σφαγή αμάχων στην Ουκρανία.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν είπε επίσης χθες σε συνέντευξή του ότι είναι έτοιμος να συναντήσει τον Πούτιν στη Μόσχα, υπό ορισμένες προϋποθέσεις: «Νομίζω ότι ένα ταξίδι στη Ρωσία σήμερα απαιτεί προϋποθέσεις, δηλαδή χειρονομίες από τον Πρόεδρο Πούτιν», τόνισε ο Μακρόν.
«Θα φτάσουν έγκαιρα τα όπλα»
Ο καγκελάριος Σολτς μίλησε επίσης για τις παραδόσεις βαρέων όπλων που υποσχέθηκε η Γερμανία στην Ουκρανία. «Θα φτάσουν έγκαιρα», είπε στο dpa. Η βιομηχανία εργάζεται για να διασφαλίσει ότι τα όπλα μπορούν να παραδοθούν. Ωστόσο, είναι σημαντικό οι Ουκρανοί στρατιώτες να εκπαιδευτούν στα σύγχρονα οπλικά συστήματα, τόνισε ο καγκελάριος και πρόσθεσε: «Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα όπλα χωρίς εκπαίδευση».
Ο Σόλτς εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ θα βρουν κοινή θέση σχετικά με την αίτηση ένταξης της Ουκρανίας. «Πρέπει να αποδεχτούμε ότι αυτή θα είναι μια ομόφωνη ψηφοφορία από 27 κράτη μέλη. Πρέπει να βρούμε μια κοινή προσέγγιση, αλλά είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε», σημείωσε ο Γερμανός καγκελάριος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Star Bulk Carriers Corp. - STAR BULK CARRIERS CORP. ANNOUNCES RENEWAL OF EXISTING ATM EQUITY OFFERING PROGRAMS
- Star Bulk Carriers Corp. - Εταιρικές Ανακοινώσεις 7416/2026 (δεν είναι διαθέσιμη η Ελληνική μετάφραση)
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Δυναμικό ράλι ανακούφισης με «καύσιμο» το πετρέλαιο – Κέρδη 1% για τον Stoxx 600
- Διεθνής κατακραυγή για τις κυρώσεις Τραμπ στο ΔΠΔ – «Επίθεση στο κράτος δικαίου»
- Bloomberg: Κοντά σε συμφωνία Ιταλία – Κομισιόν για πλαφόν στο φυσικό αέριο και «φρένο» στους λογαριασμούς ρεύματος
- Τραμπ: Προαναγγέλλει «μεγάλη ανακοίνωση» για το ντίζελ εν μέσω εκτόξευσης των τιμών
- Θεσσαλονίκη: Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του Μετρό
- Mercedes-Benz: Χαιρετίζει τη συμφωνία ΕΕ – Κίνας για τα plug-in υβριδικά οχήματα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








