Το ενδεχομενο αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας «πολύ σύντομα» από την Standard & Poor’s εφόσον το σχέδιο που συμφωνήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στις Βρυξέλλες μοιάζει ευσταθές, σημείωσε ο κορυφαίος Ευρωπαίος οικονομικός αναλυτής της χρηματοοικονομικής υπηρεσίας.
Mολονότι η μακροπρόθεσμη εκτίμηση του οίκου παραμένει ότι η Ελλάδα θα βγει από την ευρωζώνη, η συμφωνία περιόρισε τον άμεσο κίνδυνο και θα μπορούσε να οδηγήσει στην αναβάθμιση της χώρας μέσα σε μία με δύο εβδομάδας, δήλωσε o Μόριτς Κρέμερ στο Reuters.
Σήμερα το αξιόχρεο της Ελλάδας βρίσκεται στη βαθμίδα CCC-.
«Θα μπορούσε (η αναβάθμιση) να γίνει αρκετά γρήγορα. Αν υπάρχει ένα σταθερό πρόγραμμα το οποίο θεωρούμε ότι συντελεί στο να φέρει ξανά ανάπτυξη στην οικονομία και να επιτρέψει στο οικονομικό σύστημα να δουλέψει και πάλι, τότε αυτό είναι σημαντικότερο από το θέμα της μεσοπρόθεσμης βιωσιμότητας του χρέους», εξήγησε ο Κρέμερ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εκρήξεις στα νησιά Κεσμ και Κις στο Ιράν, αναφορές για πλήγματα στο Κουβέιτ
- Απάτη 47 εκατ. ευρώ στον ΦΠΑ αποκάλυψε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στην Ελλάδα
- Bloomberg για τις 1.000 ημέρες πολέμου: Πώς η Μέση Ανατολή ξαναγράφει τον γεωπολιτικό της χάρτη
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ήπια κέρδη λόγω… αμερικανικού πληθωρισμού
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Προφυλακίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για την Marfin – Αρνούνται τις κατηγορίες
- «Κάνει πίσω» ο Τραμπ για το τέλος 20% στα Στενά του Ορμούζ και μιλάει για «εμπορικές συμφωνίες»
- ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ Α.Ε.Β.Ε. - Επαναδιαπραγμάτευση των Μετοχών της Αγροτικός Οίκος ΣΠΥΡΟΥ Α.Ε.Β.Ε.
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








