Το ενδεχομενο αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας «πολύ σύντομα» από την Standard & Poor’s εφόσον το σχέδιο που συμφωνήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στις Βρυξέλλες μοιάζει ευσταθές, σημείωσε ο κορυφαίος Ευρωπαίος οικονομικός αναλυτής της χρηματοοικονομικής υπηρεσίας.
Mολονότι η μακροπρόθεσμη εκτίμηση του οίκου παραμένει ότι η Ελλάδα θα βγει από την ευρωζώνη, η συμφωνία περιόρισε τον άμεσο κίνδυνο και θα μπορούσε να οδηγήσει στην αναβάθμιση της χώρας μέσα σε μία με δύο εβδομάδας, δήλωσε o Μόριτς Κρέμερ στο Reuters.
Σήμερα το αξιόχρεο της Ελλάδας βρίσκεται στη βαθμίδα CCC-.
«Θα μπορούσε (η αναβάθμιση) να γίνει αρκετά γρήγορα. Αν υπάρχει ένα σταθερό πρόγραμμα το οποίο θεωρούμε ότι συντελεί στο να φέρει ξανά ανάπτυξη στην οικονομία και να επιτρέψει στο οικονομικό σύστημα να δουλέψει και πάλι, τότε αυτό είναι σημαντικότερο από το θέμα της μεσοπρόθεσμης βιωσιμότητας του χρέους», εξήγησε ο Κρέμερ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ομόλογα: Η Ευρώπη μπροστά σε νέο ρεκόρ εταιρικού δανεισμού
- Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας δικαίωσε την Ελλάδα για την επαναγορά των warrants με ρήτρα ΑΕΠ
- ΠΣΕ: Και τον Φεβρουάριο μειωμένες (-0,3%) οι ελληνικές εξαγωγές, αλλά με τα τρόφιμα στο +9,3%
- ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ - E.IN.S. Α.Ε. - ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ – E.IN.S. Α.Ε. 07 – 05 – 2026
- Bayer: Εξαγοράζει την Perfuse Therapeutics με 2,45 δισ. δολάρια
- ΕΚΤ: Αυξημένο στο 3,59% το επιτόκιο για νέα δάνεια προς επιχειρήσεις της ευρωζώνης τον Μάρτιο
- Η LG Business Solutions παραμένει επίσημος τεχνολογικός συνεργάτης του ΣΕΤΕ
- Μέχρι τις 8 Μαϊου οι αιτήσεις για το επίδομα παιδιού στην πλατφόρμα Α21
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








