Στο τραπέζι και η βελτίωση της παραγωγικότητας, κατά τον κ. Θεοδωρόπουλο
Για την ανάγκη ιδίων δικτύων εξαγωγών από τις ελληνικές εταιρείες μίλησε την Τετάρτη το πρωί από το βήμα του Συνεδρίου του Συνδέσμου Εξαγωγέων ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος.
Σύμφωνα με τον ίδιο: «Θα ήθελα να μοιραστώ με τους εξαγωγείς μια προτροπή, μετά από 35 χρόνια σε αυτό τον τομέα, νιώθω ότι για να το πω λίγο προβοκατορικά, θα πρέπει να καταργήσουμε τη λέξη ΄’εξαγωγές”, να βλέπουμε κάθε αγορά απλώς σαν διαφορετική, να πουλάμε με ένα διαφορετικό τρόπο στις διάφορες αγορές του εξωτερικού. Στις εξαγωγές συνήθως ψάχνουνε ένα δίκτυο διανομής που θα προσθέσουμε ένα ακόμα στάδιο. Το κυριότερο είναι ότι η κάθε μία αγορά έχει μια διαφορετική ατζέντα. Η προτροπή από εμένα, με την όποια εμπειρία έχω, είναι να προσπαθήσουμε να φτάσουμε να πουλήσουμε κατευθείαν στο σημείο πώλησης, δημιουργώντας δικά μας δίκτυα, χωρίς μεσάζοντες».
Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε ότι το κόστος της ενέργειας αποτελεί τροχοπέδη για την πορεία των εξαγωγών: «Είναι δεδομένο ότι οι εξαγωγές μας θα πηγαίνουν τόσο καλύτερα, όσο τα ελληνικά προϊόντα θα είναι ανταγωνιστικά. Αυτό που θα ήθελα να θέσω σε αυτό το σημείο είναι ότι ένας μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας για τις εξαγωγές είναι το κόστος της ενέργειας. Πριν από μερικές ημέρες ο κ. Ντράγκι παραδέχθηκε ενώπιον των παραγωγών ενέργειας ότι η αγορά ενέργειας έχει αποτύχει και πρέπει να την ξαναφτιάξουμε από την αρχή».
Ο ίδιος ανέφερε, επίσης, τη σημασία της βελτίωσης της παραγωγικότητας: «Η παραγωγικότητα για την οποία εμείς σαν ΣΕΒ θέλουμε να βάλουμε στο δημόσιο διάλογο και να αποτελεί κριτήριο στη συζήτηση με το κράτος, όλα να στοχεύουν στην βελτίωση της παραγωγικότητας» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κατρακυλά η δημοτικότητα του Τραμπ στην αμερικανική ύπαιθρο λόγω ακρίβειας και πολέμου
- Εξιτήριο για τον Γιώργο Μυλωνάκη μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας του
- Η Ουάσινγκτον μπλοκάρει τους Τόμαχοκ στη Γερμανία και αποσυνδέει την ασφάλειά της από την Ευρώπη
- Μαγνήτης βλεμμάτων στη Βάρκιζα το αξίας 325 εκατ. ευρώ Moonrise
- Πάνω από 20 δισ. ευρώ για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα την επόμενη εξαετία
- Φρένο Τραμπ σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ για να μη “τιναχτεί στον αέρα” η συμφωνία με το Ιράν
- Ιστορικός θρίαμβος για τον Λιούις Χάμιλτον στη Βαρκελώνη
- Πρεμιέρα για το πρόγραμμα “Ανακαίνιση Κατοικίας” ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








