Την άποψη πως η Ελλάδα είναι στα πρόθυρα εξόδου από το ευρώ διατυπώνει σε σημερινό δημοσίευμα του το γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού επισημαίνει ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, όπως πριν και από ακριβώς πέντε χρόνια»
«Ήρθε η ώρα να ειπωθεί η αλήθεια: δε γίνεται τίποτα πια».
«Εξήντα μήνες είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, 240 δισεκατομμύρια ευρώ βοήθειας, πολλά λεφτά και τρεις αθηναϊκές κυβερνήσεις είναι αρκετή δόση πολιτικής.
Παρόλα αυτά η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας.
Μια ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί ή δεν θέλει να εξυπηρετήσει ληξιπρόθεσμα δάνεια. Πριν από σχεδόν ακριβώς πέντε χρόνια, η κατάσταση ήταν η ίδια. Όλος αυτός ο χρόνος, η πολιτική και τα χρήματα δεν άλλαξαν τίποτα» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο επισημαίνει ότι το μόνο που κρατά την Ελλάδα ακόμα στο ευρώ είναι το γεγονός ότι κανείς δεν τολμά να βάλει τέλος σε αυτό το παιχνίδι.
«Η καγκελάριος Merkel, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Draghi, ο πρόεδρος της Κομισιόν Juncker, κανείς δεν θέλει να αναλάβει μετέπειτα την ευθύνη» υπογραμμίζει το δημοσίευμα, το οποίο διερωτάται τι θα συμβεί εάν εκπνεύσει η διορία που έχει δοθεί στην Ελλάδα.
«Θα τεθεί νέα διορία;
Πιθανότατα.
Ενώ οι υπόλοιπες χώρες της ευρωκρίσης αρχίζουν να ανακάμπτουν, στην Ελλάδα η νέα ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να εξανεμίσει μέσα σε 100 μέρες τις έστω και μικρές επιτυχίες των προκατόχων της, τη μικρή ανάπτυξη, την εμπιστοσύνη, το (πρωτογενές) πλεόνασμα.
Τα τελευταία 5 χρόνια δεν έχει αλλάξει τίποτα στα πεδία της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, της πολιτικής αποτυχίας, των ιδιωτικοποιήσεων. «
Και τώρα;
Και πάλι εκλογές;
Άλλα 240 δις;
Άλλα 5 χρόνια;
Ή η παραδοχή ότι δεν πρόκειται να πετύχει με την Ελλάδα και το ευρώ;» διερωτάται το δημοσίευμα, το οποίο υποστηρίζει ότι πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτήν την ιστορία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επένδυση στην Παράγκα της Μυκόνου από την οικογένεια Παπαλέκα (Nammos)
- «Πράσινο φως» για την αναβάθμιση του κέντρου διανομής της Lidl στην Πάτρα
- Η ASML ξεπερνά τις προσδοκίες με οδηγό την τεχνητή νοημοσύνη
- Toυρκικά κεφάλαια σε lux επένδυση στη Χαλκιδική για golden visa τριών γενεών
- Στο “κόκκινο” το Αιγαίο και η Κρήτη λόγω ακραίου κινδύνου για φωτιές την Τετάρτη
- Κολοσσιαίο deal 53 δισ. δολαρίων στα σκαριά για την εξαγορά της PayPal
- Ράλι ανακούφισης στις ασιατικές αγορές μετά τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό
- Εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου λόγω της νέας έντασης στον Κόλπο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








