Επικαιρότητα

Σπύρος Πνευματικός: Ο Κατρούγκαλος της Νέας Δημοκρατίας

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποσύρεται από την εκλογική μάχη ο Σπύρος Πνευματικός μετά τις δηλώσεις που έκανε για τους καρκινοπαθείς, λέγοντας ότι θα πρέπει να γίνεται διαλογή ασθενών με βάση την σχέση «κόστους-οφέλους» (cost benefit ratio).

Ο Πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην Αιδηψό ανακοίνωσε ότι ο Πνευματικός τίθεται εκτός εκλογικού αγώνα όχι από τα ψηφοδέλτια, που έχουν εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο και δεν μπορούν να αλλάξουν τώρα. Αλλά θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα αν εκλεγεί.

“Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας: “Λυπάμαι για μία δήλωση που έκανε ο Σπύρος Πνευματικός χθες… Επικοινώνησα και ο ίδιος αποφάσισε να αποσυρθεί από την προεκλογική Μάχη και σε περίπτωση που εκλεγεί να παραδώσει την έδρα του στον επόμενο ή στην επόμενη επιλαχούσα”.

Υπενθυμίζεται πως σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Πνευματικός είπε μεταξύ άλλων: “Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων” και στη συνέχεια παρουσίασε το παράδειγμα της Αμερικής, όπου γίνεται, όπως είπε, cost benefit ratio…

Η δήλωση αυτή προκάλεσε τη δικαιολογημένη αντίδραση των υπόλοιπων κομμάτων, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να προχωρά μάλιστα και σε καταγγελία, σημειώνοντας πως “Από τον Απρίλιο έχει αποκαλύψει την κρυφή ατζέντα της ΝΔ στην Υγεία”.

close menu