Στα 3,245 δισ. ευρώ ανήλθαν τον Φεβρουάριο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου προς τους ιδιώτες, παρουσιάζοντας αύξηση έναντι του ποσού των 3,099 δισ. ευρώ όπου είχαν διαμορφωθεί τον Ιανουάριο.
Αυτό προκύπτει από τα μηνιαία στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Σε ότι αφορά τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων, τον Φεβρουάριο παρουσίασαν μείωση στα 628 εκατομμύρια ευρώ έναντι 648 εκατ. ευρώ του Ιανουαρίου.
Το μεγαλύτερο ποσό ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες αφορά στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και ανέρχονται σε 1,886 δισ. ευρώ έναντι 1,815 δισ. ευρώ του Ιανουαρίου ενώ οι οφειλές των νοσοκομείων ανέρχονται σε 787 εκατ. ευρώ έναντι 708 εκατ. ευρώ αντιστοίχως.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γιατί η Ισπανία αποσύρει το ελαιόλαδο: Τι συμβαίνει με τις τιμές
- Αυξήσεις-σοκ 50% στην ασφάλιση φαρμάκων το 2027 στις ΗΠΑ
- Νέα έρευνα για Black Friday 2026: Πόσα χρήματα θα ξοδέψουν οι Έλληνες
- Σαουδική Αραβία: Στόχος πυραύλων το οικονομικό κέντρο του Ριάντ
- Επίδομα 400 ευρώ: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς
- Μαθήματα ενέργειας από Αντώνη Σαμαρά σε Μητσοτάκη: Έξι προτάσεις για φθηνότερο ρεύμα και στήριξη της ελληνικής περιφέρειας
- Νέα πολιτική σελίδα στο Ισραήλ με Άιζενκοτ;
- Γάζα: Η κακοκαιρία σαρώνει καταυλισμούς – Χωρίς στέγη χιλιάδες οικογένειες μετά τις πλημμύρες
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








