Για μέτρα ύψους 12 δισ. ευρώ κάνει λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Χρηστός Σταϊκούρας, ο οποίος σημειώνει πως η αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει από τον Οκτώβριο και η καθυστέρηση κοστίζει, και οφείλεται στην ελληνική πλευρά.
«Περιπλανάται βυθιζόμενη η οικονομία… Τα φορολογικά έσοδα μειώνονται 150 εκατ. ευρώ κάτω από τους στόχους το 2016, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ιδιωτικό τομέα που ασφυκτιά αυξάνονται κατά 70%, οι συστάσεις επιχειρήσεων έχουν μειωθεί κατά 20% και οι διαγραφές έχουν αυξηθεί κατά 71% το α’ τρίμηνο του 2016. Αν η οικονομία πάει καλά, γιατί κάνουμε περικοπές μισθών και συντάξεων; Τα νέα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση φθάνουν συνολικά τα 12 δισ. ευρώ» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.
«Η αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει από τον Οκτώβριο… Η καθυστέρηση κοστίζει, και οφείλεται στην ελληνική πλευρά» ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Η προηγούμενη κυβέρνηση πήρε μέτρα όπως η μείωση στον ΦΠΑ της εστίασης και η μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αυξήσεις, πρόσθεσε. «Η κατάσταση είχε σταθεροποιηθεί» σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Επενδυτική βαθμίδα και από την S&P Global
- BriQ Properties: Στα 3,05 ευρώ η τιμή διάθεσης για την επανεπένδυση του μερίσματος
- Νίκη του Φάρατζ στις τοπικές εκλογές της Βρετανίας
- Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Τα ψυγεία της LG σε προσφορά όλο τον Μάιο
- METLEN ENERGY & METALS PLC - PDMR transaction notification
- Βουτιά 49% στα λειτουργικά κέρδη της Toyota το α’ τρίμηνο λόγω δασμών
- PREMIA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – Ν.3556/2007
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








