Σε συνέχεια του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπερταμείου και του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.)
Σε ένα ευρύ πρόγραμμα επανεκπαίδευσης του προσωπικού της στον κρίσιμο τομέα της ασφάλειας προχωρά η ΣΤΑΣΥ, σε συνέχεια του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπερταμείου και του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.), με δεδομένες τις σύγχρονες προκλήσεις ασφάλειας και τη νέα πραγματικότητα που αυτές διαμορφώνουν και στα δίκτυα των μέσων σταθερής τροχιάς.
Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις της ΣΤΑΣΥ η εκπαίδευση συνολικά 450 εργαζομένων της εταιρείας, που απασχολούνται στην ασφάλεια, τον έλεγχο κομίστρου και τη λειτουργία των σταθμών. Έμπειρα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΚΕ.ΜΕ.Α. έχουν αναλάβει την ενίσχυση των ικανοτήτων και της ετοιμότητας ανταπόκρισης του προσωπικού στον εντοπισμό και τη διαχείριση απειλών στους σταθμούς και εντός των συρμών Μετρό και Τραμ.
Η εκπαίδευση έχει διαδραστικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει πρακτικές ασκήσεις σε σενάρια που έχουν προετοιμάσει οι εκπαιδευτές. Ενδεικτικά, ορισμένα από τα σενάρια αφορούν σε εντοπισμό και διαχείριση περιστατικών κλοπών και ληστειών, αναγνώριση ύποπτων προσώπων και αντικειμένων, διαχείριση περιστατικών με εμπλοκή οπαδών αθλητικών ομάδων, συνέργειες με τις αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου ΑΡΙΑΔΝΗ, καθώς και αυτοπροστασία του προσωπικού.
Η επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικασίας θα πιστοποιείται μέσω τελικής, γραπτής εξέτασης των συμμετεχόντων. Εκτιμάται, πως ο κύκλος εκπαιδεύσεων και των 450 εργαζομένων θα έχει ολοκληρωθεί εντός 6 μηνών.
Στο πλαίσιο της διαρκούς ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης, ολοκληρώνεται τον Νοέμβριο η επανεκπαίδευση – θεωρητική και πρακτική – 124 εργαζομένων του τμήματος συρμών στην ασφαλή πρόσβαση και απασφάλιση των εξόδων διαφυγής στο υπόγειο τμήμα της Γραμμής 1 του Μετρό. Τέλος, ολοκληρώθηκε αυτήν την περίοδο και η επιπρόσθετη εκπαίδευση προσωπικού του Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας της Γραμμής 1 σε ζητήματα Διαχείρισης Κρίσεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Να τα «γυρίσει» προσπάθησε ο Στρατάκος για το «ποιος τις γ… τις εγκυκλίους;» που έλεγε στον «Φραπέ»
- Κόντρα Δούκα – Μπακογιάννη για τα πατίνια
- ΕΥΔΑΠ: Επέκταση της αρμοδιότητάς της σε Εύβοια, Βοιωτία και Φωκίδα
- FLEXOPACK: 21 στελέχη συμμετείχαν στο Stock Option Plan
- Αλλάζω θερμοσίφωνα: Αυξάνεται κατά 423 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός για το πρόγραμμα
- ΗΠΑ: Συρρίκνωση της μεταποίησης τον Οκτώβριο για 8ο συνεχόμενο μήνα
- Dimand: Παραιτήθηκε από μέλος του ΔΣ η Ξένια Καζόλη
- Χρηματιστήριο: Ανακατάληψη των 2.000 μονάδων με άλμα 4,04% από τη ΔΕΗ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








