«Για την αναδιάρθρωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στόχος είναι να καταστήσουμε περισσότερο λειτουργικό τον μέχρι σήμερα, ουσιαστικά ανενεργό “νόμο Δένδια”», αναφέρει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ι. Λαγός.
Ο βουλευτής ζητούσε να ενημερωθεί τι θα γίνει για να σωθούν και να μην βάλουν λουκέτο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τη λήξη του «μορατόριουμ» για τα δάνεια τους.
«Διεκδικούμε τριετή παράταση και παράλληλα αναζητούνται μορφές φορολογικών κινήτρων και διαδικασίες που θα οδηγούν στην προώθηση των σχετικών αιτημάτων από τις τράπεζες», αναφέρει επίσης στην απάντησή του ο κ. Σταθάκης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αντιδράσεις μετεωρολόγων για την κατάργηση της επταήμερης πρόγνωσης της ΕΜΥ
- Πράσινο φως από το Πεκίνο για την είσοδο της Shein στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ
- Volkswagen: Αυξήθηκαν πάνω από 50% οι παραγγελίες ηλεκτρικών μοντέλων στην Ευρώπη
- Fraport: Πετάει στο +4,7% η κίνηση στα περιφερειακά αεροδρόμια τον Ιούνιο – Πρωταγωνιστές Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα
- Στερεύουν τα καύσιμα στη Ρωσία μετά τα συνεχή ουκρανικά πλήγματα σε διυλιστήρια
- Το φυσικό αέριο χάνει το πλεονέκτημα κόστους στις ΗΠΑ – Σε υψηλό 17ετίας η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας
- Συναγερμός στον κρατικό μηχανισμό για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Τρίτη
- Μητσοτάκης: «Ο τριπλός κόμβος Σκαραμαγκά θα αλλάξει τη Δυτική Αττική»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







