Από τις «τρεις μεγάλες του Ντιτρόιτ» η General Motors είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που βρίσκεται αντιμέτωπη με απεργιακές κινητοποιήσεις του συνδικάτου UAW
H αμερικανική Stellantis κατέληξε το Σάββατο σε προκαταρκτική συμφωνία με το σωματείο των εργαζομένων στην αυτοκινητοβιομηχανία (UAW) μετά από έξι εβδομάδες απεργιών.
H μητρική της Chrysler θα δώσει στους εργαζομένους αύξηση 25%, ενώ θα επαναλειτουργήσει και ανενεργό εργοστάσιο συναρμολόγησης στο Ιλινόι.
Μετά την εξέλιξη αυτή, η General Motors παραμένει η μόνη εταιρεία από τις λεγόμενες «μεγάλες τρεις του Ντιτρόιτ» η οποία δεν τα έχει βρει με τους εργαζομένους.
Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι είχαν επιτύχει συμφωνία και με τη διοίκηση της Ford, εξασφαλίζοντας αυξήσεις 25% σε βάθος τετραετίας.
Το σωματείο είχε προσέλθει στις διαπραγματεύσεις ζητώντας αυξήσεις σχεδόν 40% στους μισθούς σε ορίζοντα τετραετίας.
Το Σάββατο, το σωματείο ανακοίνωσε ότι εντείνει την πίεση στη General Motors, επεκτείνοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις σε εργοστάσιο στο Τενεσί.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Κηδείες τριών δημοσιογράφων στη Βηρυτό
- Ιράν: Περιμένουμε άφιξη χερσαίων αμερικανικών στρατευμάτων
- Ισχυρό πλήγμα για ΗΠΑ: Καταστράφηκε για πρώτη φορά σε μάχη το ιπτάμενο ραντάρ AWACS (E-3)
- Διαδηλώσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη κατά πολέμου και Τραμπ – Κεντρικός ομιλητής στη Μινεσότα ο Μπρους Σπρίνγκστιν
- Χτυπήθηκαν γραφεία τηλεοπτικού σταθμού του Κατάρ στην Τεχεράνη από ισραηλινά πυρά
- Formula 1: Θρίαμβος Αντονέλι στη Σουζούκα
- Στο Πακιστάν οι υπουργοί εξωτερικών Πακιστάν, Αιγύπτου, Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








