Στο Family office της Μαριάννας Λάτση πέρασε μεγάλο μέρος των μετοχών που πούλησε σήμερα ο Γ. Περιστέρης. Υπενθυμίζεται ότι η Latsco Hellenic Holdings κατέχει ήδη 7,5985% στην εταιρεία, το οποίο είχε αποκτήσει στην τιμή των 11,2 ευρώ.
Αρχικά, δύο πακέτα 300.000 και 600.000 μετοχών, που συνδυαστικά αντιστοιχούν σχεδόν στο 1% της ΓΕΚ Τέρνα, πέρασαν μέσω του ΧΑ. Λίγο αργότερα πέρασαν ακόμη πέντε πακέτα, ένα 300.000 μετοχών και δύο ακόμη 215.000 μετοχών της εισηγμένης έκαστο, καθώς και δύο ακόμη πακέτα 100.000 και 50.000 μετοχών. Συνολικά έχουν περάσει πακέτα 1.780.000 μετοχών ή του 1,72% της εισηγμένης.
Τα πακέτα πέρασαν στα 9,27 ευρώ ανά μετοχή, σε οριακό discount σε σχέση με την τιμή του τίτλου στο ταμπλό.
Πωλητής, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο βασικός μέτοχος της κατασκευαστικής Γ. Περιστέρης, στο πλαίσιο της δέσμευσης για μείωση του ποσοστού στην εταιρία.
Σημειώνεται ότι στις 25 Ιανουαρίου ο κ. Περιστέρης είχε δηλώσει: «Σε συνέχεια της από 24/01/2022 ανακοίνωσης της εταιρίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ, δηλώνω ότι μέχρι την 24/3/2022 θα διαθέσω τον αναγκαίο αριθμό κινητών αξιών προκειμένου να μην υπερβαίνει η συμμετοχή μου το όριο του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 7 ν. 3461/2006, λαμβανομένων υπόψη και των κινητών αξιών της παραγράφου 3 του αυτού άρθρου. Περαιτέρω δεν θα ασκήσω κατά το διάστημα αυτό τα δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν στο ποσοστό αυτό».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- NYT: Στόχος κινεζικής κατασκοπείας ο CEO της Nvidia Τζένσεν Χουάνγκ – Ο Τραμπ γνώριζε αλλά δεν αντέδρασε
- Eurobank: Αυξημένα στα 1,21 δισ. ευρώ τα κέρδη στο 9μηνο – Ισχυρή δυναμική σε δάνεια, καταθέσεις και μέρισμα
- Next by NBG: Ο κόσμος των επενδύσεων έρχεται στο κινητό σου με μόλις 1 ευρώ
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - AUSTRIACARD HOLDINGS AG: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2027
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Τράπεζες και ΔΕΗ οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη στις 2.623 μονάδες
- ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΑΕ - Οικονομικά Αποτελέσματα Γ’ Τριμήνου 2026 – Δελτίο Τύπου & Πσρουσίαση
- CPI Α.Ε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ
- Μητσοτάκης στο ΣΑ του ΟΗΕ για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Η γεωγραφία δεν μπορεί να ξαναγραφτεί»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








