Η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και η ανάπτυξη των προγραμμάτων απασχόλησης του ΟΑΕΔ, με στόχο την ουσιαστική ανάσχεση της ανεργίας είναι τα δύο μεγάλα στοιχήματα της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας.
Στόχος του υπουργείου είναι η δημιουργία 300.000 νέων θέσεων απασχόλησης μέσα από την αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
Στις προθέσεις του υπουργείου είναι η επέκταση της χρονικής διάρκειας των προγραμμάτων απασχόλησης από πέντε μήνες που είναι σήμερα, τουλάχιστον σε δέκα μήνες.
Προς το παρόν τα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας για 52.000 θέσεις απασχόλησης σε δήμους, περιφέρειες και δημόσιους οργανισμούς παραμένουν παγωμένα ενώ έχουν εγκριθεί από το ΑΣΕΠ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας η Αστυπάλαια – Παράταση για Πάτμο
- Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός των εκτροπών
- Έκρηξη σε νοτιοκορεατικό πλοίο στα Στενά του Ορμούζ εντείνει την κρίση στον Περσικό Κόλπο
- Γαλλία: Πρόστιμα σε Novo Nordisk και Eli Lilly για τις διαφημίσεις των φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Αθήνα – Θεσσαλονίνη – Εύζωνοι 5 Μαΐου έως και 27 Ιουνίου
- Ευρωπαϊκές αγορές: Απώλειες καθώς ο Τραμπ απειλεί με νέους δασμούς στα αυτοκίνητα
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
- Λειψία: Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος – Νεκροί και τραυματίες
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








