Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα Πέμπτη 5/11 στα Προπύλαια και στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ
Στους δρόμους κατεβαίνουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητικοί σύλλογοι, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας.
Το κεντρικό ραντεβού έχει οριστεί για τις 11 το πρωί στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες την ίδια ώρα και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων βρίσκεται η αναβάθμιση των συνθηκών εκπαίδευσης και η διασφάλιση των δικαιωμάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Στην κινητοποίηση συμμετέχει ενεργά και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης. Η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 14:00, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να δώσουν δυναμικό «παρών» στις διαδηλώσεις.
Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει την υποστήριξή της στον αγώνα των νέων, σημειώνοντας ότι στέκεται δίπλα στους μαθητές και τους φοιτητές που παλεύουν για το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, καθώς και για ένα καλύτερο μέλλον στις σπουδές και τη ζωή τους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Alpha Bank: Κέρδη 1,4 δισ. και διανομές 4 δισ. έως το 2030
- Πτώση 41% στις πωλήσεις του Switch 2 φέρνουν οι ανατιμήσεις λόγω ακριβών τσιπ
- Φυσικό αέριο: Υποχωρούν οι τιμές στην Ευρώπη με την προσδοκία τερματισμού του πολέμου στο Ιράν
- ΤΙΤΑΝ: Αλμα 42% στα καθαρά κέρδη του εννεαμήνου – Στα 2,19 δισ. ευρώ οι πωλήσεις
- “Ελευθέριος Βενιζέλος”: Ξεπέρασε τα 30,5 εκατ. επιβάτες στο δεκάμηνο με αύξηση 4,1%
- Ελληνικά καλλυντικά: Εξαγωγές πάνω από 610 εκατ. ευρώ και «φλερτ» με το Μεξικό και Λατινική Αμερική
- ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. - Μηνιαία Εξέλιξη Κίνησης_Οκτώβριος 2026
- METLEN: Αύξηση 21% στον τζίρο στο εννεάμηνο του 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








