«Η συμφωνία θα μπορούσε να έχει κλείσει προ πολλού εάν υπήρχε πολιτική βούληση», εκτίμησε υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας, ο οποίος συμμετείχε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με αντικείμενο την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.
Σύμφωνα επίσης με τον συγκεκριμένο παράγοντα, για τα δημοσιονομικά μεγέθη οι εταίροι είχαν λάθος στατιστικά στοιχεία και η ελληνική πλευρά παρέσχε τα δικά της στοιχεία και τώρα υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι «κλείνουμε».
Αντίθετα, άλλα «καυτά» ζητήματα, όπως τα εργασιακά, δεν είναι στο τραπέζι των συζητήσεων.
Από την πλευρά του, άλλο κυβερνητικό στέλεχος, ο οποίος μετείχε επίσης στη σύσκεψη, ανέφερε ότι «στην Ευρώπη σε υψηλό επίπεδο θέλουν λύση στο ελληνικό θέμα και ειδικά ο Γιούνκερ βοηθά στη διαπραγμάτευση».
Κατά τον ίδιο, υπάρχουν διαφορές και μεταξύ των εταίρων, καθώς «το ΔΝΤ είναι “light” στο ζήτημα του χρέους και σκληρό στις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις και η Κομισιόν το αντίθετο.
Ωστόσο, η Ελλάδα και στις δύο περιπτώσεις παίρνει τη σκληρή πλευρά».
Εκτίμησε δε, ότι εταίροι «θα το τραβήξουν έως την τελευταία στιγμή για να κλείσουμε».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕlvalHalcor: Πατά γκάζι για νέες ευρωπαϊκές κορυφές επενδύοντας €850 εκατ. στην επόμενη ημέρα του αλουμινίου και χαλκού
- Η Ισπανία στον τελικό του Mundial με ηγετική εμφάνιση
- Εκρήξεις στα νησιά Κεσμ και Κις στο Ιράν, αναφορές για πλήγματα στο Κουβέιτ
- Απάτη 47 εκατ. ευρώ στον ΦΠΑ αποκάλυψε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στην Ελλάδα
- Bloomberg για τις 1.000 ημέρες πολέμου: Πώς η Μέση Ανατολή ξαναγράφει τον γεωπολιτικό της χάρτη
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ήπια κέρδη λόγω… αμερικανικού πληθωρισμού
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Προφυλακίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για την Marfin – Αρνούνται τις κατηγορίες
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








