Εξέφρασε την απόλυτη στήριξη της ελληνικής πολιτείας στο έργο του αρχιεπισκόπου και στον ίδιο - Ο υπ. Εξωτερικών θα συμμετάσχει στη Σύνοδο ΥΠΕΞ της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια
«Οι γέφυρες που μας ενώνουν, η Ορθοδοξία που είναι η κοινή μας πολιτισμική καταγωγή, στο πρόσωπό σας βρίσκει τον πιο γνήσιο και σημαντικό εκφραστή», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης κατά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο στα Τίρανα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.
«Το έργο το οποίο έχετε επιτελέσει, αρχικώς, το ποιμαντικό σας και στη συνέχεια, το έργο σας στην Αλβανία, στην Αρχιεπισκοπή, τα τελευταία 32 χρόνια, είναι εξαιρετικά σημαντικό, και νομίζω αποτυπώνει ακριβώς αυτό το οποίο όλοι αισθανόμαστε, ένα έργο αγάπης, αλληλεγγύης και προσφοράς σε όλα τα επίπεδα», σημείωσε.
Ο κ. Γεραπετρίτης εξέφρασε την εμπιστοσύνη της ελληνικής πολιτείας, αλλά και την απόλυτη στήριξη στο έργο του αρχιεπισκόπου και στον ίδιο και τον κάλεσε να συνεχίσει «με τον ίδιο ζήλο, με την ίδια ζέση να προσφέρετε ανιδιοτελώς, έτσι ώστε το ορθόδοξο ποίμνιο να έχει πάντοτε τον πνευματικό του ηγέτη».
Σύνοδος των ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, επισκέπτεται τα Τίρανα, προκειμένου να συμμετάσχει, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, την εκ περιτροπής προεδρία της οποίας ασκεί η Αλβανία.
Ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε νωρίτερα με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κ. Αναστάσιο. Κατά τη συμμετοχή του στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας του Βερολίνου, ο υπουργός Εξωτερικών θα παρέμβει στη δεύτερη συνεδρίαση της Συνόδου.
Μετά το πέρας αυτής, ο κ. Γεραπετρίτης θα έχει επαφές με εκπροσώπους της Ομογένειας και στη συνέχεια, θα επισκεφθεί την Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα. Θα ακολουθήσει διμερής συνάντηση με τον ομόλογό του, Ιγκλί Χασάνι, ενώ θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Eυρωμπάσκετ 2025: Το πρόγραμμα μεταδόσεων της ΕΡΤ από 27 Αυγούστου έως 14 Σεπτεμβρίου
- Χάθηκε μια ζωή: Το ασθενοφόρο στην Αίγινα δεν ήρθε ποτέ
- Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κάντζα Αττικής
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες από την πολιτική κρίση στη Γαλλία – Ισχυρή πτώση ο CAC 40
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη (27/8) στη λεωφόρο Ποσειδώνος
- Bloomberg: Αρόδο έχουν αφήσει τα ΗΑΕ δεξαμενόπλοιο του Προκοπίου που μεταφέρει αργό από το Σουδάν
- Χωρίς τον Chrome η Google δεν θα είναι ίδια
- Βόρεια Χίος: Ποια μέτρα αποφασίστηκαν για την αποκατάσταση από τις φωτιές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις