Τραπέζι διαλόγου με αντιπροσωπευτική επιτροπή αγροτών τις επόμενες ημέρες
Ύστερα από πολιτικό λήθαργο υπό την πίεση των μπλόκων και της κοινωνίας που στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών, η κυβέρνηση δείχνει επιτέλους να ενεργοποιείται στο μέτωπο των πληρωμών προς τους παραγωγούς.
Ετσι, συγκλήθηκε σύσκεψη κορυφής για τις πληρωμές των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στο επίκεντρο βρέθηκε το χρονοδιάγραμμα καταβολής άμεσων ενισχύσεων, επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, συνολικού ύψους άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, έως το τέλος του 2025.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής (μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς βρίσκεται στο εξωτερικό) και ο προσωρινός επικεφαλής του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιάννης Καββαδάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκαν συγκεκριμένα βήματα για καλύτερο συντονισμό μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, με στόχο την επιτάχυνση των πληρωμών προς τους αγρότες.
Όσα τέθηκαν επί τάπητος, καθώς και τα μέτρα που ενδέχεται να βρεθούν στο τραπέζι του διαλόγου με τους αγρότες, θα παρουσιαστούν σε ενημερωτική συνάντηση που θα έχει ο Κώστας Τσιάρας με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.
Την ίδια ώρα, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη συγκρότηση και τη συνεδρίαση του επίσημου «τραπεζιού διαλόγου» μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών, το οποίο δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.
Υπενθυμίζεται ότι η πρόσκληση της κυβέρνησης προς τον αγροτικό κόσμο είναι σαφής και αφορά στη σύσταση αντιπροσωπευτικής επιτροπής από τους αγρότες, η οποία θα αναλάβει να μεταφέρει ενιαία τα αιτήματά τους στον θεσμικό διάλογο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- CNN: Δύο μήνες μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν, σχεδόν όλοι είναι ηττημένοι
- Bloomberg: Αυτό το καλοκαίρι τα σούπερ γιοτ γυρίζουν πλώρη και δεν έρχονται στα ελληνικά νησιά και την Αν. Μεσόγειο
- Ακίνητα: Πώς η αγορά «τιμωρεί» τις υπερβολές στις τιμές πώλησης
- ΗΠΑ: Η Spirit Airlines ανακοίνωσε ότι βάζει «λουκέτο»
- ΗΠΑ: Ενέκριναν πώληση Patriot στο Κατάρ – Ισραήλ, Κουβέιτ και ΗΑΕ θα λάβουν στρατιωτικό εξοπλισμό
- Άραξος: Έρευνα για τα αίτια της πτώσης σκάλας επιβίβασης αεροπλάνου με τρεις τραυματίες
- WTTC: Κλίμα, ποιότητα και data θα καθορίσουν τον τουρισμό της επόμενης πενταετίας
- Λιμενικός «κόμβος» αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων πίσω από τις γεωτρήσεις στο Ιόνιο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









