Πιέσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για πρόταση δυσπιστίας και κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ για συγκάλυψη
Ευρεία απήχηση στα κόμματα της αντιπολίτευσης φαίνεται να βρίσκει η πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Ν. Παππάς, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, δήλωσε πως «απαιτείται θεσμικός έλεγχος και πρωτοβουλίες όλων των θεσμικών δυνάμεων».
Επανέλαβε μάλιστα την πρόταση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σ. Φάμελλου προκειμένου να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας εναντίον της Κυβέρνησης.
«Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εξηγήσει γιατί αρνείται αυτή την πρόταση. Καλώ και τον ΠΑΣΟΚ να αναθεωρήσει αυτή την στάση άρνησης, είναι το στοιχειώδες και το απαραίτητο», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Η απόφαση δεν προκαλεί απλά κάποια ερωτηματικά αλλά οργή και αγανάκτηση», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Μ. Συντυχάκης. Υπογράμμισε μάλιστα πως «δεν είναι η πρώτη φορά που το αστικό κράτος, το κράτος δικαίου δίνει τέτοιου είδους παραδείγματα μεθόδευσης και συγκάλυψης».
«Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο οπού ο διαχωρισμός των εξουσιών έχει φτάσει σε ένα πολύ δύσκολο σημείο. Η ΝΔ έχει πολύ μεγάλη ευθύνη που έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο δικαστικής απαξίωσης», δήλωσε εκ μέρους της Νέας Αριστεράς ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Την ρητή βούληση του κόμματος της Πλεύσης Ελευθερίας να στηρίξει την σύσταση εξεταστικής Αποτροπής για τις υποκλοπές διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Α. Καζαμίας.
«Επιθυμούμε να συσταθεί εξεταστική για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Για να μάθουμε την αλήθεια και για να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να αποκατασταθεί το κράτος δικαίου στη χώρα».
Νωρίτερα, η Κ. Σπυριδάκη από το ΠΑΣΟΚ είχε κάνει λόγο για «κανονική συγκάλυψη» που «αφήνει στο σκοτάδι την διερεύνηση κατασκοπείας»
«Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύβεται και δεν μπορεί να παριστάνει ότι δεν τον αφορά. Μιλάμε για παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων. Όσο αυτή η απόφαση κουκουλώνεται η χώρα βουλιάζει θεσμικά», υπογράμμισε η κα. Σπυριδάκη.
Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, «μετά από πρόταση δέκα τουλάχιστον βουλευτών, η Βουλή μπορεί να συνιστά δύο, ανά κοινοβουλευτική περίοδο, εξεταστικές επιτροπές, με απόφαση που λαμβάνεται από τα δύο πέμπτα (δηλαδή 120 βουλευτές) τουλάχιστον του συνόλου των βουλευτών, ανεξαρτήτως πλειοψηφίας».
Η μόνη εξαίρεση αφορά σε σύσταση εξεταστικής επιτροπής για ζητήματα πoυ ανάγονται στην εξωτερική πολιτική και την εθνική άμυνα λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία τoυ όλου αριθμού των βoυλευτών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στη μάχη του ελεύθερου και του γραμμικού σχεδίου οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων
- Πρεμιέρα για το PosoKanei.gov.gr που αλλάζει τον τρόπο που ψωνίζουμε στο σούπερ μάρκετ
- Κόμβος για hedge funds και private equity η Ελλάδα
- Σταθερή η τιμή του χρυσού με τους επενδυτές να αναμένουν τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν
- Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές εν αναμονή των κινήσεων Warsh για τα επιτόκια
- Βουτιά για το πετρέλαιο κάτω από τα 80 δολάρια φέρνει “ανάσα” στις αγορές
- Προς υπογραφή η συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν ενώ πληθαίνουν οι φωνές για τη μη δημοσιοποίηση του κειμένου
- Επενδύσεις 300 δισ. δολαρίων στο επίκεντρο της συμφωνίας ΗΠΑ – Ιράν
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








