Η επιχείρηση γίνεται από την ομάδα του σκάφους «Aigaion Pelagos» και αναμένεται να διαρκέσει περίπου τρεις με τέσσερις εβδομάδες
Σε ασφαλές σημείο στο αγκυροβόλιο του Σουέζ ξεκίνησε από χθες με φορητά μέσα η μεταφόρτωση των 150.000 τόνων πετρελαίου από το το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο MV «Sounion» («Σούνιον», της εταιρείας Delta Tankers συμφερόντων Διαμαντή Διαμαντίδη) στο τάνκερ «delta blue».
Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, η επιχείρηση γίνεται από τη ναυαγοσωστική ομάδα του σκάφους «Aigaion Pelagos» και αναμένεται να διαρκέσει περίπου τρεις με τέσσερις εβδομάδες.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στόχος είναι να διασφαλιστεί η κατάσταση του πλοίου και η ευστάθειά του, αφού το ίδιο δεν διαθέτει δικά του μηχανικά μέσα ενώ στα ελάσματα του τάνκερ έχουν προκληθεί «κοπώσεις» μετά τις φωτιές που δημιουργήθηκαν στο κατάστρωμα από τις εκρήξεις των εκρηκτικών των Χούθι.
Σημειώνεται ότι στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο έχει ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία εδώ και καιρό η κατάσβεση των 20 εστιών φωτιάς που προκάλεσαν οι Χούθι με εκρηκτικά, ανοιχτά της Υεμένης.
Η κατάσβεση των εστιών φωτιάς έγινε από τη ναυαγοσωστική ομάδα του σκάφους «Aigaion Pelagos».
Το ελληνόκτητο τάνκερ δέχτηκε την πρώτη επίθεση με drones την Τετάρτη 21 Αυγούστου, με το 25μελές πλήρωμά του (23 Φιλιππινέζοι και δύο Ρώσοι), να μεταφέρονται την επομένη από γαλλικό αντιτορπιλικό σε ασφαλές σημείο στο Τζιμπουτί.
Στη συνέχεια μέλη της ομάδα των Χούθι επιβιβάστηκαν επί του πλοίου τοποθετώντας εκρηκτικά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Ισπανία ξέσπασε στη Σαουδική Αραβία
- Νέες απειλές Τραμπ σκιάζουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Ελβετία
- Οριοθετήθηκε η φωτιά στην περιοχή Αμπέλα στη Σύρο
- Οριστικοποίηση κόστους επένδυσης 6,98 εκατ. ευρώ της ΑΤΛΑΣ ΤΕΪΠΣ
- Ο Βασιλιάς επέστρεψε: Ο Ομπράντοβιτς ξανά στον πάγκο του Παναθηναϊκού
- Φωτιά στη Σύρο και μήνυμα εγκατάλειψης της περιοχής Τρία Λαγκώνια
- Observer: Προς παραίτηση ο Στάρμερ τη Δευτέρα
- Μητσοτάκης: Η πλατφόρμα PosoKanei ήρθε για να μείνει (όπως και η e-Katanalotis, που έφυγε νύχτα)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








