Στο σημαντικό ρόλο των τραπεζών για την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πελατών τους σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Συνοχής και Διακυβέρνησης (ESG), αναφέρθηκε ο Θάνος Βλαχόπουλος, Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Τραπεζικής και Προϊόντων της Τράπεζας Πειραιώς, στο πλαίσιο του 15ο συνεδρίου Credit Risk Management που διοργάνωσε η ICAP CRIF.
_x000D_
Συμμετέχοντας σε συζήτηση με θέμα «Η Πρόκληση της Πρόσβασης σε Εταιρικές Πιστώσεις ESG», o κ. Βλαχόπουλος τόνισε οι τράπεζες, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις από την ανάγκη μετάβασης σε ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης, αναλαμβάνουν σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις σε σχέση με το ESG. Η ενσωμάτωση των κινδύνων βιωσιμότητας στην διαδικασία της αξιολόγησης των χρηματοδοτήσεων, δεν είναι καινούρια για τις τράπεζες, όμως η νέα ESG εποχή απαιτεί εμπλουτισμό του πλαισίου, αλλαγή στο πρίσμα της αξιολόγησης και ενσωμάτωση των νέων νομοθετικών απαιτήσεων, επισήμανε ο κ. Βλαχόπουλος και ανέφερε ότι η Τράπεζα Πειραιώς αναπτύσσει συνεχώς νέα εργαλεία και μεθόδους για την αξιολόγηση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών κινδύνων των πελατών της και διαμορφώνει λύσεις, σε συνεργασία μαζί τους.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Σε ερώτημα για το κατά πόσο οι επιχειρήσεις είναι έτοιμες να συμμορφωθούν με τα κριτήρια ESG ο κ. Βλαχόπουλος απάντησε ότι «οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε διαφορετικό βαθμό ωριμότητας, ανάλογα με το μέγεθος τους και τον κλάδο που ανήκουν, σε σχέση με την κατανόηση και την υιοθέτηση των κριτηρίων στη λειτουργία τους και αυτό καταδεικνύει τον σημαντικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουν οι τράπεζες στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πελατών τους σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Συνοχής και Διακυβέρνησης (ESG).
_x000D_
«Για να ανταποκριθούν», πρόσθεσε, «οι επιχειρήσεις στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης θα πρέπει να τεθούν νέοι στόχοι και στρατηγικές με προσανατολισμό που δεν θα περιορίζεται μόνο στο οικονομικό αποτέλεσμα αλλά θα επικεντρώνεται στο θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και στο περιβάλλον».
_x000D_
Κλείνοντας, ο κ. Βλαχόπουλος, ανέφερε για το Ταμείο Ανάκαμψης ότι αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για τη χώρα, ενώ πρόσθεσε ότι και οι πρωτοβουλίες της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ) αναμένεται να συνεισφέρουν σημαντικά στην χρηματοδότηση βιώσιμων επενδύσεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Κύπρου: Μέσα στο Σαββατοκύριακο η NAVTEX για την πόντιση του καλωδίου
- Volkswagen: Ακριβό χρήμα από τις αγορές με «καπέλο» 2,5% στα νέα υβριδικά ομόλογα
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ - Ανακοίνωση – Ρυθμιζόμενη πληροφορία
- ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣ
- Independent: Έτοιμος για έξοδο από την κυβέρνηση Τραμπ ο Ρούμπιο – Βάζει πλώρη για τον Λευκό Οίκο
- FIFA: Ο Ιάπωνας Κόζο Τασίμα αμφισβητεί την κυριαρχία Ινφαντίνο – Μάχη για την προεδρία
- Coca Cola HBC: Σοκ από τη Ρωσία. Ποιος διεκδικεί τη Multon και τι διακυβεύεται
- ALPHA TRUST - ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. - Ανακοίνωση έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών από την έκτακτη AΜΚ λόγω επανεπένδυσης μερίσματος
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








