Η υλοποίηση των προτάσεων Ντράγκι είναι ανέφικτη, καθώς ζητείται από τις πλούσιες χώρες να δανειστούν προκειμένου να επενδύσουν όλοι, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ
Οι αναπτυξιακοί νόμοι στην Ελλάδα δεν ενθαρρύνουν τις μεγάλες επενδύσεις, άλλα μόνο τις μικρές, τόνισε από το βήμα του 5ου Συνεδρίου της Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, επισημαίνοντας την ανάγκη αλλαγής της λογικής τους.
Ο κ. Θεοδωρόπουλος αναφέρθηκε στην τελευταία πενταετία λέγοντας ότι έχουν γίνει σοβαρά βήματα προόδου στην Ελλάδα ιδιαίτερα στο δημοσιονομικό μέτωπο με αποτέλεσμα η χώρα να στέκεται διεθνώς. Παρόλα αυτά η κρίση της προηγούμενης δεκαετίας δεν προήλθε μόνο από το δημοσιονομικό μέτωπο αλλά και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το οποίο συνεχίζει να προκαλεί ανησυχίες.
Το μείγμα πολιτικής που ακολουθείται σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν θα μας οδηγήσει πουθενά. Η υλοποίηση των προτάσεων Ντράγκι είναι ανέφικτη, καθώς ζητείται από τις πλούσιες χώρες να δανειστούν προκειμένου να επενδύσουν όλοι, πράγμα που πολύ δύσκολα θα προχωρήσει.
Σύμφωνα με τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο, οι αναπτυξιακοί νόμοι στην Ελλάδα δεν ενθαρρύνουν τις μεγάλες επενδύσεις, άλλα μόνο τις μικρές. Θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή στάσης στο συγκεκριμένο πεδίο αλλά και στο κομμάτι της ενέργειας.
Ειδικότερα στο κομμάτι των κινήτρων, θα πρέπει να ενισχύονται ιδιαίτερα οι επενδύσεις με μεγάλο αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή, μέσα από φορολογικά κίνητρα και όχι με «χρήματα στο χέρι». Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η θέσπιση φορολογικών κινήτρων θα πρέπει να εγγραφεί στο δημόσιο χρέος, όταν όμως στο δημόσιο χρέος δεν εγγράφονται όλα τα μεγάλα οφέλη που θα προκύψουν τέτοιου είδους επενδύσεις, διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.
«Πρέπει να βρούμε όμως τρόπο να υπάρξουν φορολογικά κίνητρα για μεγάλες επενδύσεις που μπορούν τελικά να καλύψουν και το επενδυτικό κενό της χώρας», υπογράμμισε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Ζήτησε εκλογές και υποσχέθηκε μία Ελλάδα για όλους και όχι μόνο για τους «χορηγούς» του Κυριάκου
- Ουκρανική επίθεση με drones σε ρωσικό διυλιστήριο πετρελαίου
- Ο Αταμάν ζήτησε συγγνώμη για τις αναρτήσεις των Τούρκων και είπε ότι απολύθηκε αυτός που το έκανε
- Ομιλία Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ: «Χτύπησε» Μητσοτάκη στους θεσμούς, στα ολιγοπώλια, στα αδιαφανή συμφέροντα (LIVE)
- Οι Τούρκοι είναι …Τούρκοι: Παρέμβαση της ελληνικής ομοσπονδίας για προκλητική ανάρτηση
- Η κινητοποίηση χιλιάδων ηθοποιών του Χόλυγουντ κατά του Ισραήλ και η αντίδραση της Paramount
- Τι σημαίνει η υποβάθμιση γα τη Γαλλία
- Προφυλάκισαν 48 με κατηγορίες διαφθοράς στην Τουρκία μεταξύ αυτών και ένας ακόμα δήμαρχος
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις