Πρώτη η Ιρλανδία με 63% πτυχιούχους ΑΕΙ. τελευταία η Ρουμανία με 23% - Στο σύνολο, οι γυναίκες υπερισχύουν με 49%, σύμφωνα με την Eurostat
Το 2023, το 43% του πληθυσμού της ΕΕ ηλικίας 25-34 ετών είχε τριτοβάθμια εκπαίδευση – πτυχίο ΑΕΙ, καταγράφοντας αύξηση κατά 1% σε σύγκριση με το 2022 (42%), ενώ είναι 2% κάτω από τον στόχο της ΕΕ για το 2030 , που είναι να φτάσει στο 45% του πληθυσμού της ΕΕ στην συγκεκριμένη ηλικιακή νομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Η Ελλάδα είναι πάνω από τον μέσο όρο με 44,5%.
Πάντως, υπάρχει χάσμα μεταξύ των φύλων όσον αφορά την επίτευξη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μεταξύ των ατόμων ηλικίας 25-34 ετών, καθώς υψηλότερο είναι το ποσοστό γυναικών με 49% που έχουν πτυχίο ΑΕΙ σε σύγκριση με τους άνδρες που βρίσκονται στο 38%.

13 χώρες της ΕΕ έχουν ήδη επιτύχει τον στόχο του 2030
Τα στοιχεία δείχνουν ότι 13 χώρες της ΕΕ έχουν ήδη επιτύχει τον στόχο σε επίπεδο ΕΕ για το 2030: Ιρλανδία (63% του συνολικού πληθυσμού ηλικίας 25-34 ετών), Κύπρος (62%), Λουξεμβούργο (60%), Λιθουανία (57%), Ολλανδία (55). %), Σουηδία (54%), Ισπανία και Γαλλία (και οι δύο 52%), Βέλγιο (50%), Δανία (49%), Μάλτα και Πολωνία (και οι δύο 46%) και Λετονία (45%).
Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (23%), στην Ουγγαρία (29%) και στην Ιταλία (31%).
Σε όλες τις χώρες της ΕΕ, τα ποσοστά επίτευξης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ήταν υψηλότερα για τις γυναίκες από ό,τι οι άνδρες, κυμαινόμενη από διαφορά 5 π.μ. στη Γερμανία έως διαφορά 24 π.μ. στην Εσθονία, τη Λετονία και τη Σλοβενία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Άνετη νίκη η Ιαπωνία εναντίον Τυνησίας
- Καύσωνας στην Ευρώπη: Η Γαλλία περιορίζει την κατανάλωση αλκοόλ
- Ανδρέας Δρυμιώτης: «Αν η ΝΔ πέσει στο 25%, ανοίγει ο δρόμος για παραπομπή Μητσοτάκη στο Ειδικό Δικαστήριο»
- Μέτωπο Δημάρχου Πετρούπολης με doValue για το σπίτι συνταξιούχου
- Ξεκινούν οι συνομιλίες στην Ελβετία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, παρά τα περί κλεισίματος των Στενών του Ορμούζ
- Έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ ανά παιδί έως τις 30 Ιουνίου: Ποιοι θα το λάβουν, ποια τα εισοδηματικά κριτήρια
- Ο Ρουμ ύψωσε τείχος και χάρισε ιστορικό βαθμό στο Κουρασάο
- Γερμανία: Ανατροπή με «χρυσό» Ουντάβ στο 90+4’
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








