O Έλον Μασκ, ισχυρίζεται ότι ο Moraes απείλησε κρυφά έναν από τους νόμιμους εκπροσώπους της εταιρείας
Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης X ανακοίνωσε ότι θα διακόψει τη δραστηριότητά του στη Βραζιλία «με άμεση ισχύ» εξαιτίας αυτού που αποκάλεσε «διαταγές λογοκρισίας» από τον Βραζιλιάνο δικαστή Alexandre de Moraes.
Η X, που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, ισχυρίζεται ότι ο Moraes απείλησε κρυφά έναν από τους νόμιμους εκπροσώπους της εταιρείας στη χώρα της Νότιας Αμερικής με σύλληψη εάν δεν συμμορφωνόταν με τις νομικές εντολές να αφαιρέσει κάποιο περιεχόμενο από την πλατφόρμα.
Ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσε φωτογραφίες ενός εγγράφου που φέρεται να υπογράφει ο Moraes, το οποίο υπαγορεύει ότι θα επιβληθεί ημερήσιο πρόστιμο 20.000 ρεάλ (3.653 δολάρια) και διάταγμα σύλληψης κατά της εκπροσώπου του Χ, Rachel Nova Conceicao, εάν η πλατφόρμα δεν συμμορφωθεί πλήρως με τις εντολές του Moraes.
«Για να προστατεύσουμε την ασφάλεια του προσωπικού μας, πήραμε την απόφαση να διακόψουμε τη λειτουργία μας στη Βραζιλία, με άμεση ισχύ», ανακοίνωσε η Χ.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας, όπου έχει την έδρα του ο Moraes, είπε στο Reuters ότι δεν θα σχολιάσει το θέμα και δεν θα επιβεβαιώσει ούτε θα αρνηθεί την αυθεντικότητα του εγγράφου που δημοσιεύει το Χ.
Η υπηρεσία X παραμένει διαθέσιμη για τον λαό της Βραζιλίας, ανέφερε η πλατφόρμα το Σάββατο.
Νωρίτερα φέτος, ο Moraes διέταξε το Χ να μπλοκάρει συγκεκριμένους λογαριασμούς καθώς ερευνά κάποιες «ψηφιακές παραστριωτικές οργανώσεις» που κατηγορούνται ότι διαδίδουν fake news και μηνύματα μίσους στην διάρκεια της προεδρίας του ακροδεξιού Μπολσονάρου.
Ο Moraes ξεκίνησε μια έρευνα νωρίτερα φέτος για τον δισεκατομμυριούχο, αφού ο Μασκ είπε ότι θα επανενεργοποιήσει λογαριασμούς στο X που ο δικαστής είχε διατάξει να αποκλειστούν. Ο Μασκ χαρακτήρισε τις αποφάσεις του Moraes σχετικά με τον Χ «αντισυνταγματικές».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Star Bulk: Σάρωσε η δημόσια προσφορά με υπερκάλυψη 6 φορές και τιμή διάθεσης 24,50 ευρώ η μετοχή
- Star Bulk Carriers Corp. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ
- Οδυσσέας Ζώρας: Συμμετείχε στο νόμο για τα μη κρατικά ΑΕΙ, έγινε πρύτανης στο Keele Greece και τώρα καταγγέλλει «παλινωδίες» της Πολιτείας
- Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικό Μετρό, Χρήστος Καραδήμας 14 μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων
- ΗΠΑ: Στο τραπέζι ο Νόμος Αμυντικής Παραγωγής για αύξηση της διύλισης πετρελαίου
- Ευρωαγορές: Ράλι ανακούφισης, όχι αλλαγή τάσης
- Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ το ιατρείο στο Κολωνάκι μετά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
- Σχολικά λεωφορεία στο «μικροσκόπιο» της Τροχαίας – 457 παραβάσεις σε 2.263 ελέγχους
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








