Κάλεσε την Τουρκία να λάβει τα απαραίτητα νομικά μέτρα για τη συνέχιση της ειρηνευτικής διαδικασίας και την επανένταξη των αγωνιστών του στην πολιτική ζωή
Η κουρδική οργάνωση ανταρτών Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) ανακοίνωσε πως αποσύρει όλους τους μαχητές από την Τουρκία στο βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Firat.
«Θέτουμε σε εφαρμογή την απόσυρση όλων των δυνάμεών μας από το εσωτερικό της Τουρκίας» με 25 μαχητές, άνδρες και γυναίκες, να έχουν ήδη μετακινηθεί στο βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με το κίνημα.
Στην ίδια ανακοίνωση, κάλεσε την Τουρκία να λάβει τα απαραίτητα νομικά μέτρα για τη συνέχιση της ειρηνευτικής διαδικασίας και την επανένταξη των αγωνιστών του στην πολιτική ζωή.
«Τα νομικά και πολιτικά μέτρα» που απαιτούνται από τη διαδικασία και οι νόμοι που είναι «αναγκαίο για τη συμμετοχή στη δημοκρατική πολιτική ζωή πρέπει να προωθηθούν χωρίς καθυστέρηση», σημείωσε το PKK, που άρχισε πριν από σχεδόν έναν διαδικασία αφοπλισμού και ειρήνης με το τουρκικό κράτος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αυτές οι χώρες υιοθετούν την τεχνητή νοημοσύνη πιο γρήγορα
- «Δεν υπάρχουν κανονισμοί στην Ελλάδα»: Το Paris Match για τον θάνατο Μαζωνάκη
- Ενωμένη Ιρλανδία θέλει ο Τραμπ: «Θα συμβεί» – Τι απαντά το Λονδίνο
- Οι νέοι εκατομμυριούχοι της AI: Το άγνωστο «σύνδρομο» που εμφανίζεται στη Silicon Valley
- Ο Τραμπ προανήγγειλε το τέλος του πολέμου με το Ιράν μετά τις ενδιάμεσες εκλογές
- Φωτιά τώρα στη Χαλκιδική – Ήχησε το 112
- Δημοσκόπηση Prorata: Κυβερνητική αλλαγή ζητά η πλειοψηφία – «Κουμπωμένοι» οι πολίτες μετά τη ΔΕΘ
- Γαλλία: 44 τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου – Εξετάζεται δολιοφθορά
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








