Πολιτική

Τόλιος: Επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ η διακοπή πληρωμών τόκων και χρεολυσίων

Επιμένει στην τοποθέτηση του ο Γ. Τόλιος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, περί διακοπής πληρωμών τόκων και χρεολυσίων σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις μιας μελλοντικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές ναυαγήσουν.

Σε σημερινές του δηλώσεις στο ΣΚΑΪ ο κ.Τόλιος υποστήριξε ότι το ενδεχόμενο διακοπής της καταβολής τόκων και τοκοχρεολυσίων για το δημόσιο χρέος δεν αποτελεί προσωπική θέση αλλά επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν τα λέω εγώ.

Είναι η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, όχι τα προηγούμενα έτη, αλλά στην πρόσφατη διακήρυξή μας για τις ευρωεκλογές του Μαΐου», είπε ο κ.Τόλιος, εκ της Αριστερής Πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα τόνισε ότι, λίγο έμμεσα, στοχοποιείται ως πρόσωπο, εν μέσω δηλώσεων στελεχών της Κουμουνδούρου πως δεν αποτελεί κύριο πρόσωπο στο κόμμα.
«Καμιά φορά συμβαίνει να ξεχνάμε την επίσημη θέση του κόμματος και να λέμε την άποψη μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τόλιος.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του Γ. Τόλιου προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό πως η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σε άρθρο της στην ηλεκτρονική έκδοση της απαντώντας στις δηλώσεις Τόλιου είχε τίτλο «Χρεοκοπία: Και τι έγινε;», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες στην Ευρωζώνη αν αποχωρήσει η Ελλάδα.

Στις δηλώσεις του κ.Τόλιου είχε αναφερθεί και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ερωτηθείς για την τοποθέτηση Τόλιου (την περασμένη εβδομάδα στο τηλεοπτικό σταθμό Action 24, όπου είχε αναφέρει ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ βρει «τοίχο» στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, θα μελετήσει τόσο τη λύση της στάσης πληρωμών, όσο και του Δημοψηφίσματος) ο κ.Σαμαράς είχε αναφέρει: «Την άκουσα χθες βράδυ και μέχρι χθες βράδυ την έκρυβε πολύ καλά ο κ. Τσίπρας.

Την απόφαση του συνεδρίου τους, παρακαλώ, που είναι δεσμευτική για όλους τους.
Δηλαδή, την απόφαση να μην πληρώσουν τόκους και χρεολύσια.

Δηλαδή, να πάνε τη Χώρα σε στάση πληρωμών και χρεοκοπία.
Είναι το πιο επίσημο πρόγραμμα φτώχειας που ακούει προεκλογικά ποτέ ο ελληνικός λαός.

Ας δει ο καθένας αυτή την πραγματικότητα.
Είναι απίστευτο!» είχε αναφέρει ο κ.Σαμαράς.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu