Επιχειρήσεις

Toshiba: Αναδιάρθρωση με 4.000 απολύσεις

Η αναδιάρθρωση αφορά έως και το 6% του εργατικού δυναμικού της Toshiba στην Ιαπωνία

Στην περικοπή έως και 4.000 θέσεις εργασίας στο εσωτερικό της χώρας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η Toshiba καθώς ο βιομηχανικός όμιλος επιταχύνει την αναδιάρθρωση κάτω από τη νέα ιδιοκτησία.

Η Toshiba αποσύρθηκε από το χρηματιστήριο τον Δεκέμβριο λόγω της εξαγοράς της αξίας 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων από κοινοπραξία με επικεφαλής την εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Japan Industrial Partners (JIP), επισφραγίζοντας μια δεκαετία σκανδάλων και αναταραχών.

Οι προσπάθειες της κοινοπραξίας να οργανώσει την ανάκαμψη της Toshiba θεωρούνται δοκιμασία για τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια στην Ιαπωνία, τα οποία συνήθιζαν να θεωρούνται «hagetaka» ή όρνια λόγω της αρπακτικής φήμης τους.

Η αναδιάρθρωση αφορά έως και το 6% του εγχώριου εργατικού δυναμικού της Toshiba. Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι θα μεταφέρει τις λειτουργίες των γραφείων της από το κεντρικό Τόκιο στο Καβασάκι, δυτικά της πρωτεύουσας, και θα στοχεύσει σε περιθώριο λειτουργικού κέρδους 10% σε τρία χρόνια.

Στην Ιαπωνία, η οποία είναι γνωστή για τη συντηρητική επιχειρηματική κουλτούρα της, οι εταιρείες PE θεωρούνται όλο και περισσότερο ως επιλογή για εταιρείες που διαθέτουν μη βασικά περιουσιακά στοιχεία ή δεν έχουν υποψήφιους διαδόχους.

Κύμα απολύσεων
Ένα κύμα εταιρειών ανακοίνωσε περικοπές θέσεων εργασίας τους τελευταίους μήνες στην Ιαπωνία , μεταξύ των οποίων η κατασκευάστρια φωτοτυπικών μηχανημάτων Konica Minolta , η εταιρεία καλλυντικών Shiseido και η εταιρεία ηλεκτρονικών Omron .

Η JIP, που απέκτησε την Toshiba, έχει επενδύσει περισσότερα από 600 δισεκατομμύρια γιεν (4,2 δισεκατομμύρια δολάρια) σε 30 συμφωνίες. Δεν είναι σαφές πόσα από τα δικά της χρήματα επενδύσε στη συμφωνία με την Toshiba.

Μετά την απόκτηση της επιχείρησης φορητών υπολογιστών Vaio της Sony το 2014, η JIP επικεντρώθηκε σε εταιρικούς πελάτες – συμπεριλαμβανομένης της Mitsubishi Corp και της Mizuho Securities – οι οποίοι αποτελούν πλέον το 80% των πωλήσεων.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

TAGS:

close menu