Επικαιρότητα

Τουλάχιστον 2500 κάτοικοι της Ν. Αγχίαλου έφτασαν στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου

Μετά τις εκρήξεις και την εκκώνωση της περιοχής της Νέας Αγχιάλου.

Στους 2500 υπολογίζονται οι κάτοικοι οι οποίοι έφυγαν από την Ν. Αγχίαλο και έχουν φτάσει στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου, όπου υπάρχουν χώροι φιλοξενίας, με φαγητό, νερό, χώρους απασχόλησης των μικρών παιδιών αλλά και κρεβάτια κυρίως για τους ηλικιωμένους.

Οι κάτοικοι που εκκένωσαν την περιοχή της Νέας Αγχιάλου λόγω των εκρήξεων και έφυγαν απο τα σπίτια τους χωρίς να πάρουν μαζί τους πράγματα είτε θα κοιμηθούν στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου ή θα προωθηθούν σε κλίνες και σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε αποθήκη πυρομαχικών οι φλόγες (vid) – Δυνατές εκρήξεις, δραματικές στιγμές για τους κατοίκους στη Νέα Αγχίαλο

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις Μικροθήβες, έφτασε στην αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας, κοντά στην 111 πτέρυγα μάχης, 6 χιλιόμετρα βόρεια της Νέας Αγχιάλου, στην περιοχή Καράμπα.

Οι υπεύθυνοι του δήμου Βόλου τόνισαν ότι στο εκθεσιακό κέντρο γίνεται με την υπεράνθρωπη προσπάθεια του Δήμου Βόλου και των εθελοντών μια πρώτη υποδοχή, παρέχονται νερό, αναψυκτικά, χυμοί και φαγητό στους κατοίκους που εκκένωσαν την Ν. Αγχίαλο από εθελοντικές ομάδες. Έχει οργανωθεί πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για οτιδήποτε χρειάζεται καθένας με τη μορφή φαρμάκων κυρίως σε ανθρώπους που παρουσιάζουν προβλήματα υγείας είτε με τη μορφή φροντίδας και πρώτων βοηθειών.

Στα ράντζα που παρείχε ο στρατός ξεκουράζονται κυρίως ηλικιωμένοι άνθρωποι, πολλοί πολίτες βρίσκονται έξω από το εκθεσιακό κέντρο αναμένοντας νέες πληροφορίες για την κατάσταση, ενώ τα παιδιά απασχολούνται με ειδικούς παιδαγωγούς, ώστε να αντιμετωπίσουν όσο το δυνατόν πιο ήρεμα την κατάσταση.

close menu