Η δραστηριοποίηση της εταιρείας επικεντρώνεται σε υπηρεσίες διοργάνωσης περιηγήσεων, υπηρεσίες ναυτιλιακών πρακτόρων, υπηρεσίες πλοήγησης και ελλιμενισμού
Στα γραφεία της Tui Hellas στην Καλλιθέα έχει έδρα η νέα εταιρεία που ίδρυσε ο γερμανικός τουριστικός κολοσσός στην Ελλάδα και αποτελεί τη συνέχεια της τουριστικής δραστηριοποίησής της στη χώρα μας, στοχεύοντας πλέον σε έναν άλλο κλάδο, πέρα από τα τουριστικά πρακτορεία και τα ξενοδοχεία: Στην κρουαζιέρα και τις θαλάσσιες περιηγήσεις.
H Tui εδρεύει στη Γερμανία και είναι η μεγαλύτερη εταιρεία σε έσοδα και επιβάτες, αναψυχής, ταξιδιών και τουρισμού στον κόσμο, διαθέτοντας ταξιδιωτικά γραφεία, ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρείες, κρουαζιερόπλοια και καταστήματα λιανικής πώλησης. Συγκεκριμένα, διαθέτει έξι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες – τον μεγαλύτερο τουριστικό στόλο στην Ευρώπη – και εννέα ταξιδιωτικούς πράκτορες που εδρεύουν στην Ευρώπη.
Η νεοσύστατη εταιρεία που θα ασχοληθεί με ιδιωτικές κρουαζιέρες και λιμενικές υπηρεσίες εν γένει έχει την επωνυμία INTERCRUISES SHORESIDE AND PORT SERVICES GREECE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε
Ως επικεφαλής της νέας εταιρείας ορίζεται ο Peter Ulwahn, ο οποίος είναι εδώ και τρία χρόνια CEO της Τui Musement, θυγατρικής της Tui που συνδέεται με υπηρεσίες εισιτηρίων για αξιοθέατα, ενώ το αρχικό κεφάλαιο ίδρυσης της εταιρείας αγγίζει τα 25.000 ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η δραστηριοποίηση της εταιρείας επικεντρώνεται
σε υπηρεσίες διοργάνωσης περιηγήσεων, υπηρεσίες ναυτιλιακών πρακτόρων, υπηρεσίες πλοήγησης και ελλιμενισμού, αλλά και υπηρεσίες διοργάνωσης περιηγήσεων για οργανωμένο τουρισμό από το εξωτερικό.
Αυτή η κίνηση έρχεται σε μια στιγμή που η Tui κατέγραψε θετικά αποτελέσματα για το 2024 και αναφέρεται σε αυξημένα έσοδα το 2025. Ειδικότερα, ο αριθμός των παραθεριστών που ταξίδεψαν με στη χώρα μας με την εταιρεία αυξήθηκε κατά 6% από έτος σε έτος για να φτάσει τα 3,7 εκατομμύρια το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2024, με αποτέλεσμα τα έσοδα να αυξηθούν κατά 13% στα 4,9 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο δε, αριθμός των παραθεριστών που έκαναν διακοπές με δυναμικά πακέτα αυξήθηκε κατά 18% σε 700.000 το 2024.
Γιατί επενδύει τώρα στη θάλασσα
Πρόκειται για μια ακόμα δραστηριοποίηση της TUI στην Ελλάδα, μετά και από τα all inclusive ξενοδοχεία, τα οποία διαθέτει σε νησιά όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Κρήτη, δίνοντας, πλέον, στους πελάτες της να αποκτήσουν ένα ολιστικό πεδίο εμπειριών, τόσο σε ξηρά, όσο και στη θάλασσα.
Συμβαίνει, εξάλλου, σε μια στιγμή που η ελληνική κρουαζιέρα διανύει μια περίοδο ανάπτυξης. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από το ΙΝΣΕΤΕ, το 2024 έκλεισε με 7,9 εκατομμύρια αποβιβάσεις επιβατών, καταγράφοντας αύξηση 13% σε σύγκριση με το 2023.
Ταυτόχρονα, οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων ανήλθαν σε 5.490, καταγράφοντας αύξηση 5%.
Τα κορυφαία λιμάνια κρουαζιέρας είναι ο Πειραιάς με 1,7 εκατομμύρια αφίξεις επιβατών (+15%) και 810 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων (+7%) το 2024, η Σαντορίνη, στην οποία, παρά τη μείωση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων κατά 6%, ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε σε 1,3 εκατομμύρια (+4%), η Μύκονος: με 1,3 εκατομμύρια αφίξεις επιβατών (+8%) και αύξηση 3% στις προσεγγίσεις πλοίων και η Κέρκυρα, η οποία το 2024 σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στις αφίξεις επιβατών (+22%), φτάνοντας τις 816.000.
Ακολουθούν προορισμοί όπως το Ηράκλειο, η Ρόδος, το Κατάκολο, τα Χανιά, η Κεφαλονιά και το Λαύριο. Ενδεικτικό είναι, δε, ότι το 72% των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων και το 90% των αφίξεων επιβατών συγκεντρώθηκε σε αυτά τα 10 λιμάνια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τουρκία: Σκάνδαλο στη μεγαλύτερη ασφαλιστική της χώρας με συλλήψεις κορυφαίων στελεχών και βουτιά της μετοχής
- ΗΠΑ: Αυξήθηκαν 1,8% οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Σεπτέμβριο – Η μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 5 μηνών
- Eunice Energy Group: Ευρωπαϊκή χρηματοδοτική επιλογή για το EuniFlex VPP στην Κύπρο
- Αλλαγές στις προσλήψεις και την οργάνωση των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών
- Η General Motors γυρίζει την πλάτη στη Wall Street: Ιστορική μετακόμιση στον Nasdaq
- Νέο πλαίσιο στις Επιτροπές Ελέγχου βάζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
- Πρόστιμα 659.647 ευρώ για παραβάσεις σε κρέας, ηλεκτρονικό εμπόριο και απομιμητικά προϊόντα
- Πώς θα κινηθούν Μετρό και Τραμ την 28η Οκτωβρίου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








