Το 2023 η Τουρκία είχε επιβάλει πρόσθετους δασμούς 40% στις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα
Σε προχωρημένες συνομιλίες με τις κινεζικές βιομηχανίες κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων BYD και Chery Automobile για εργοστασιακές επενδύσεις στη χώρα βρίσκεται η Τουρκία, όπως σημείωσε σήμερα ο υπουργός Βιομηχανίας Φατίχ Κατσίρ σε συνέντευξή του στο Bloomberg News.
Το 2023 η Τουρκία είχε επιβάλει πρόσθετους δασμούς 40% στις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα.
Η εξέλιξη αυτή καταγράφεται ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διεξάγει έρευνα για το αν τα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα λαμβάνουν επιδοτήσεις, οι οποίες στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό και απαιτείται η επιβολή επιπλέον δασμών.
“Θα θέλαμε να ολοκληρώσουμε τις συνομιλίες το συντομότερο δυνατόν. Έχουμε προχωρήσει πολύ και με τους δύο”, δήλωσε ο Κατσίρ, σύμφωνα με το Bloomberg, προσθέτοντας ότι διεξάγονται επίσης χωριστές διαπραγματεύσεις με την SAIC Motors, στην οποία ανήκει η MG Motor, καθώς και με την Great Wall Motor.
“Υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από παγκόσμιες μάρκες για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στην Τουρκία. Η συμμετοχή της Τουρκίας στην τελωνειακή ένωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθεί να είναι μεγάλο πλεονέκτημα για πολλές παγκόσμιες μάρκες”, είχε δηλώσει προηγουμένως ο Κατσίρ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γιάννης Σαρακάκης ο νέος πρόεδρος του Ελληνοαμερικανού Επιμελητηρίου
- Μεγάλο deal Intralot με Bally’s αξίας 2,66 δισ. δολ. σε μετρητά και μετοχές
- ΕΧΑΕ: Θα αξιολογήσουμε την πρόταση του Euronext με τους συμβούλους
- Ο Νίκος Φλίγκος, νέος διευθύνων σύμβουλος στη Stoiximan
- Υπουργείο Οικονομικών: Δηλώνει «ναι» στην πώληση του Χρηματιστηρίου Αθηνών αλλά θεωρεί πρώιμες τις διαπραγματεύσεις με το Euronext
- Σπύρος Σαπουνάς ο νέος πρόεδρος του ΕΟΦ μετά την παραίτηση Μανωλόπουλου
- Στα 6,90 ευρώ ανά μετοχή το τίμημα σε μετοχές Euronext για την εξαγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών
- ΟΤΕ: Χωρίς το μέρισμα οι μετοχές από την Πέμπτη 3 Ιουλίου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις