Για τις ζημιές στον εξοπλισμό τους, στα πάγιά τους, στο έγγειο κεφάλαιο και άλλα σχετικά από τις ίδιες φυσικές καταστροφές
Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την υλοποίηση του πλαισίου της κρατικής αρωγής προς επιχειρήσεις που επλήγησαν από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου του 2023, καθώς και προς τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και τις κτηνοτροφικές μονάδες για τις ζημιές στον εξοπλισμό τους, στα πάγιά τους, στο έγγειο κεφάλαιο και άλλα σχετικά από τις ίδιες φυσικές καταστροφές.
Συγκεκριμένα, την τελευταία εβδομάδα, από την Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2024, ως και σήμερα Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2024, καταβλήθηκαν 16.750.792,65 ευρώ, ως προκαταβολή 86% της επιχορήγησης της κρατικής αρωγής, προς 1.533 επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων, Τρικάλων, Λάρισας και Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Με τις ανωτέρω πληρωμές έχουν καταβληθεί συνολικά 183.701.519,24 ευρώ, ως προκαταβολή, προς 17.435 δικαιούχους.
Παράλληλα, σε 5.619 περιπτώσεις επιχειρήσεων, αγροτικών εκμεταλλεύσεων και κτηνοτροφικών μονάδων η πρώτη αρωγή συνολικού ύψους 16.998.000,00 ευρώ, που είχε χορηγηθεί συμψηφίστηκε με το ποσό που αναλογούσε στο ποσό της προκαταβολής του 86% της επιχορήγησης της κρατικής αρωγής. Συνεπώς, η φάση της χορήγησης της προκαταβολής του 86% της κρατικής αρωγής προς επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες έχει ολοκληρωθεί για 23.054 δικαιούχους με το συνολικό ύψος της επιχορήγησης να φθάνει τα 200.699.519,24 ευρώ.
Σε συνέχεια της πρόσφατης καταβολής, στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε «Σε συνέχεια της στενής μας συνεργασίας με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και ακολουθώντας την οδηγία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προχωρά και συνεχίζει στην άμεση υλοποίηση της επαυξημένης προκαταβολής για το 86% της κρατικής αρωγής. Μέχρι τώρα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της προκαταβολής του 86% της κρατικής αρωγής για περισσότερες από 23.000 επιχειρήσεις και αγρότες, προκαταβολής που αντιστοιχεί σε 200,7 εκατ. ευρώ, μετά τις πλημμύρες του 2023. Προκαταβολής που μπορεί να φτάσει και τις 400.000 ευρώ ανά επιχείρηση ή ανά αγροτική εκμετάλλευση».
Συνεπώς, η Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με τις επιτροπές και τα κλιμάκια κρατικής αρωγής της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνεχίζει την υλοποίηση του πλαισίου της κρατικής αρωγής, με τις καταβολές της αυξημένης προκαταβολής του 86% της τελικής επιχορήγησης, ανάλογα με τη ροή των στοιχείων από τις Περιφέρειες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γκουτέρες: Διευρυμένη συνάντηση 5+1 για το Κυπριακό – Χριστοδουλίδης: Δεν ξεκινάμε από το μηδέν
- Capital Clean Energy Carriers: Άνοδος εσόδων 8% στο β’ τρίμηνο – Μέρισμα 0,15 δολάρια ανά μετοχή
- Pollen Street Capital: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Hipoges – Υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία άνω των 55 δισ. ευρώ
- Συναγερμός στις αμερικανικές βάσεις: Τα βίντεο των στρατιωτών «δίνουν στόχο» στο Ιράν
- Πληρώνονται τα επιδόματα Ιουλίου από τον ΟΠΕΚΑ σε πάνω από ένα εκατομμύριο δικαιούχους
- Πάνω από 1.000 εκπαιδευτικοί στην εποχή της ΑΙ με την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς
- Μάχη με τις φλόγες και τον χρόνο σε Γαλλία και Ισπανία
- Rheinmetall: Άλμα 70% στα έσοδα και κέρδη πάνω από τις προβλέψεις στο β’ τρίμηνο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








