Τράπεζες

Τρικυμία και από τον σοβαρό Άγγελο Συρίγο – Η δήλωσή του χαρακτηρίστηκε «προβληματική» και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Ο πρώην υπουργός για να μην αλλάξει εντελώς αυτά που είπε, υποστήριξε για άλλη μία φορά ότι «είναι ξεπερασμένα τα περισσότερα άρθρα» της Συνθήκης της Λωζάνης

H δήλωση του σοβαρού, μετρημένου, γνώστη Άγγελου Συρίγου, ότι το 97% της Συνθήκης της Λωζάνης δεν ισχύει σήμερα, δεν ενόχλησε μόνο χιλιάδες Έλληνες που μέχρι τώρα άκουγαν μόνο τον πρόεδρο της Τουρκίας να μιλάει για αναθεώρησή της, αλλά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε την Τετάρτη, μια μέρα μετά τις αναφορές Συρίγου, ότι «ενδεχομένως να υπήρξε μία προβληματική διατύπωση. Να το δεχτούμε αυτό. Ή να πούμε ότι μία διατύπωση έγινε με τρόπο που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα. Γιατί ο κύριος Συρίγος πέρα από έγκριτος επιστήμονας με φοβερά διαπιστευτήρια, είναι και βουλευτής».

Ο κ. Συρίγος βέβαια μέχρι τώρα έκανε ακριβώς αντίθετες δηλώσεις, υποστηρίζοντας τη Συνθήκη της Λωζάνης στα βασικά της σημεία. Αλλά τώρα φαίνεται ότι και αυτός έχει αλλάξει άποψη. Και αυτό γιατί μετά την ατυχή του δήλωση ή την προβληματική όπως την χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρώην  υπουργός επιμένει στις δηλώσεις περί παρωχημένης και «νεκρής» Συνθήκης της Λωζάνης. Μάλιστα δεν έκρυψε και τη δυσαρέσκειά του με τα όσα είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Δεν τις διάβασα πρέπει να ομολογήσω, αλλά δεν συμφωνώ» είπε ο Άγγελος Συρίγος όταν ρωτήθηκε για το αν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου συνιστούν «μία απόσταση, ένα άδειασμα ή μια σωστή επισήμανση;».

Ο Άγγελος Συρίγος υποστήριξε για άλλη μία φορά ότι «είναι ξεπερασμένα τα περισσότερα άρθρα» της Συνθήκης της Λωζάνης. «Ένα ξεπερασμένο όμως δεν αναθεωρείται, είναι μικρό, έχει ξεπεραστεί, έχει ξεπεραστεί από τα πράγματα. Το να συζητάμε τη Συνθήκη του Λονδίνου με την οποία φτιάχτηκε το ελληνικό κράτος είναι ξεπερασμένη; Ναι αλλά θα πας να αναθεωρήσεις τη συνθήκη του Λονδίνου; Όχι, είναι νεκρή. Έχει ξεπεραστεί».

Οι δηλώσεις του δεν θα μπορούσαν να μην ρίξουν νερό στο μύλο του αρχηγού της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος βρήκε ευκαιρία να αναρτήσει παλαιότερες δηλώσεις του Άγγελου Συρίγου.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu