«Μετά το δημοψήφισμα είμαστε σε πιο ισχυρή θέση και ελπίζω μετά τη σημερινή συζήτηση να είμαστε σε ακόμα ισχυρότερη», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή.
Ειδικότερα, και σχετικά με τη σημερινή διαδικασία στην Ολομέλεια, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι στοχεύει στο να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της χώρας στο πνεύμα της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών. «Μετά το δημοψήφισμα είμαστε σε πιο ισχυρή θέση και ελπίζω μετά τη σημερινή συζήτηση να είμαστε σε ακόμα ισχυρότερη», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Τσακαλώτος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι πολλά από αυτά που η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τους εταίρους για το χρέος θα γίνουν. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι αυτό που είχε ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση πριν, δηλαδή, όλα τα SMP ομόλογα της ΕΚΤ και τα ομόλογα του ΔΝΤ να πάνε στον ESM, θα γίνει εκ των πραγμάτων. Όπως εξήγησε, «έτσι αλλάζουμε ομόλογα που είναι δύσκολα και ακανθώδη, δηλαδή, είναι ομόλογα που ξαφνικά έχεις να πληρώσεις ένα βουνό, κάτι που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα σε μια κυβέρνηση που έχει ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Αυτά θα μετατραπούν σε ομόλογα του ΕSM και άρα θα είναι πιο εύκολα εξυπηρετήσιμα».
Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι υπάρχει η πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ που δηλώνει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, και πλέον όλοι συζητάνε πως αυτό το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Πρόσθεσε, επίσης, ότι «υπάρχουν στο τραπέζι πάρα πολλές λύσεις, προτάσεις για το πώς η Ελλάδα θα βοηθηθεί και σχετικά με το βραχυπρόθεσμο χρέος αλλά και για το χρέος που αλλάζει τη μορφή του το 2022».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εκρήξεις στα νησιά Κεσμ και Κις στο Ιράν, αναφορές για πλήγματα στο Κουβέιτ
- Απάτη 47 εκατ. ευρώ στον ΦΠΑ αποκάλυψε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στην Ελλάδα
- Bloomberg για τις 1.000 ημέρες πολέμου: Πώς η Μέση Ανατολή ξαναγράφει τον γεωπολιτικό της χάρτη
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ήπια κέρδη λόγω… αμερικανικού πληθωρισμού
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Προφυλακίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για την Marfin – Αρνούνται τις κατηγορίες
- «Κάνει πίσω» ο Τραμπ για το τέλος 20% στα Στενά του Ορμούζ και μιλάει για «εμπορικές συμφωνίες»
- ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ Α.Ε.Β.Ε. - Επαναδιαπραγμάτευση των Μετοχών της Αγροτικός Οίκος ΣΠΥΡΟΥ Α.Ε.Β.Ε.
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








