«Ζητώ τη στήριξη του διεθνούς ακροατηρίου. Το ΔΝΤ μας πιέζει πάρα πολύ, με τρόπο όμως που δεν έχει οικονομική λογική, και μας ζητάει να κάνουμε πολύ περισσότερα μέτρα σε σχέση με τα συμφωνηθέντα το καλοκαίρι. Δεν είναι κοινωνικά ευαίσθητο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε εκπομπή του «BBC World Questions: Europe and Greece», η οποία ηχογραφήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η οποία θα μεταδοθεί την Κυριακή .
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν η κυβέρνηση θα υποκύψει ή όχι στις «πιέσεις», ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε: «Θα κάνουμε ό,τι συμφωνήσαμε τον Αύγουστο. Τίποτα περισσότερο, αλλά και τίποτε λιγότερο».
Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε και στη λίστα Μπόργιανς υπογραμμίζοντας πως το 2012, η κυβέρνηση έκανε τα «στραβά μάτια» . Την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την χαρακτήρισε ζήτημα επιβίωσης για την κυβέρνηση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οι επιδόσεις της Τιτάν στην Ελλάδα
- Γιαούρτι: Αύξηση στην εστίαση και ενισχυμένη παραγωγή το 2025
- Παίρνει μορφή το τουριστικό χωριό των €474 εκατ. της οικογένειας Βαρδινογιάννη στην Ερμιονίδα
- ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. - Δελτίο Τύπου-Η Εθνική Τράπεζα και η Allianz SE υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας για μειοψηφική συμμετοχή στην Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη και αποκλειστική συμφωνία bancassurance
- FT: Η ΕΕ προετοιμάζεται για «απευθείας» συνομιλίες με τον Πούτιν
- Volkswagen Joy: Εγγύηση έως 10 χρόνια για τα νέα Volkswagen στην Ελλάδα
- CAPITAL CLEAN ENERGY CARRIERS CORP. - Οικονομική κατάσταση CAPITAL CLEAN ENERGY CARRIERS CORP. (2026,Τριμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ρευστοποιήσεις όσο καθυστερεί η συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν – Βουτιά 8,35% από Maersk
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








