Πρόοδο στη διαπραγμάτευση, σε ζητήματα όπως οι συλλογικές συμβάσεις, οι οποίες «αποτρέπουν το κέρδος πάνω στις εργασιακές σχέσεις», διαπίστωσε από το βήμα του 1ου επιχειρηματικού συνεδρίου της Ναυτεμπορικής ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ο ίδιος προέβλεψε μια συμφωνία με τους εταίρους και πιστωτές, η οποία όπως είπε θα περιλαμβάνει «κοινά σημεία, όπως στη διαφθορά ή στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης αλλά και πράγματα που θα έχουν διαφορετική λογική» από αυτήν της Ευρωζώνης.
«Πρέπει να αποκαταστήσουμε τον πλουραλισμό που έχει χάσει ο καπιταλισμός», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσακαλώτος.
Παράλληλα, εκτίμησε ότι βρισκόμαστε πιο κοντά σε έναν έντιμο συμβιβασμό απ’ ό,τι πριν από 20-30 ημέρες.
Όπως επεσήμανε ο κ. Τσακαλώτος, η ελληνική κυβέρνηση έχει δουλέψει πολύ σκληρά για την επίτευξη μιας λύσης, ενώ τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ένας έντιμος συμβιβασμός μεταξύ παλιού και καινούργιου.
Συνεχίζοντας, εξέφρασε τη χαρά του για την κοινή δήλωση των θεσμών, η οποία, όπως εκτίμησε, μπορεί να ξεκλειδώσει τα πράγματα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- iPhone Duo: Το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone της Apple ξεκινά από 1.999 δολάρια
- iPhone 18 Pro και Pro Max: Καλύτερη κάμερα και αυτονομία, αλλά 100 δολάρια ακριβότερα
- Apple: Νέα εποχή, νέα iPhone, το πρώτο foldable και ανανεωμένα Watch και AirPods
- Σάλος για τα μετρητά του Τραμπ: 45.000 δολάρια σε τρεις στενούς συνεργάτες
- Ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης στο Διάστημα το 2027 – Ο Μητσοτάκης παρουσίασε τον Αδριανό Γολέμη στο Παρίσι
- Το πετρέλαιο έβαλε φωτιά στις ευρωπαϊκές αγορές
- Η αγορά «αδειάζει» τον Μπέσεντ: Τριπλασιάζει τις επαναγορές χρέους στα 6 δισ. δολάρια, αλλά οι αποδόσεις ανεβαίνουν
- Φυσικό αέριο: Πάνω από τα 80 ευρώ το TTF – Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2023
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








