Με σημεία σύγκλισης, και άλλα στα οποία χρειάζεται περισσότερο πρόοδος, ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη φάση της αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής από τους επικεφαλής των θεσμών. Μάλιστα, τόσο στον φόρο εισοδήματος, όσο στο ασφαλιστικό, υπήρξε συμφωνία στη βασική αρχιτεκτονική τους όπως προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ εκπροσώπων των δανειστών και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επισήμανε ότι όλες οι πλευρές κατανοούν ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία σε εύλογο χρόνο. «Καταγράψαμε σημεία σύγκλισης και αυτά στα οποία χρειάζεται περισσότερη πρόοδος σε τεχνικό ή πολιτικό επίπεδο», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Οι εκπρόσωποι των θεσμών αναχωρούν σήμερα από την Αθήνα, ενώ θα τεχνικά κλιμάκια θα παραμείνουν. «Έχουμε κάθε προσδοκία ότι θα επιστρέψουν περίπου στο χρονοδιάγραμμα που ξέρετε, ώστε να μπει η διαπραγμάτευση στην τελευταία φάση», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών. Προσέθεσε ότι «και οι εκπρόσωποι θέλουν να συζητήσουν μεταξύ τους, αλλά παραμένει ως ορόσημο η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης στο τέλος Φεβρουαρίου».
«Το καλό είναι ότι και στον φόρο εισοδήματος και στο ασφαλιστικό έχουμε συμφωνία στη βασική αρχιτεκτονική. Στη λογική των μεταρρυθμίσεων έχουμε κοινή βάση», τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Καταλαβαίνουν τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης να μην μειωθούν οι συντάξεις», σημείωσε.
Αν με ρωτούσατε – είπε- «είμαι πιο ευχαριστημένος σήμερα σε σχέση με την πρώτη μέρα». Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τα δημοσιονομικά είπε ότι θα υπάρξουν συζητήσεις και για αυτά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. - Δελτίο Τύπου-Η Εθνική Τράπεζα και η Allianz SE υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας για μειοψηφική συμμετοχή στην Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη και αποκλειστική συμφωνία bancassurance
- FT: Η ΕΕ προετοιμάζεται για «απευθείας» συνομιλίες με τον Πούτιν
- Volkswagen Joy: Εγγύηση έως 10 χρόνια για τα νέα Volkswagen στην Ελλάδα
- CAPITAL CLEAN ENERGY CARRIERS CORP. - Οικονομική κατάσταση CAPITAL CLEAN ENERGY CARRIERS CORP. (2026,Τριμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ρευστοποιήσεις όσο καθυστερεί η συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν – Βουτιά 8,35% από Maersk
- Η Ευρώπη χρηματοδοτεί έως 60.000 ευρώ καινοτόμες εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνη
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Eurobank: Η παγκόσμια οικονομία σε τροχιά στασιμοπληθωρισμού – Πιο έντονα στην ευρωζώνη
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








