Πολιτική

Τσίπρας: Η χώρα κυβερνάται με ηλεκτρονική αλληλογραφία

Αν ο Προϋπολογισμός δεν εγκριθεί από 180 Βουλευτές, η κυβέρνηση να συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ για εθνικές εκλογές, πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη  Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2015.

Απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Σας καλώ να προσφέρετε στη χώρα την τελευταία θετική υπηρεσία που σας απομένει. Εφόσον δεν λάβετε ψήφο από 180, ελάτε αύριο το πρωί να συμφωνήσουμε την ημερομηνία των εκλογών».

Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε τις προτάσεις για «συναίνεση» λέγοντας προς τον Πρωθυπουργό: «Αλλο πράγμα η συνεννόηση και ο πολιτικός πολιτισμός που δεν τον θέλετε, άλλο η συναίνεση. Σε ποια πολιτική θα υπάρξει η συναίνεση; Στο να κυβερνάτε τη χώρα με ηλεκτρονική αλληλογραφία; Στην απαγόρευση συναθροίσεων; Σε ένα κράτος πουν κάνει το λιοντάρι στον 209χρονο απεργών πείνας, αλλά σκύβει το κεφάλι στην τρόικα;».

«Τέτοια συναίνεση δεν μπορείτε να έχετε. Δεν είναι πολιτικό το ζήτημα, είναι περισσότερο ηθικής τάξης. Δεν θα τα ισοπεδώστε όλα. Η σχέση πολίτη και πολιτικού συστήματος θα αποκατασταθεί», υπογράμμισε.

«Η χώρα είναι μπροστά σε ιστορικές επιλογές και κανείς δεν μπορεί να σχεδιάσει να γίνουν ερήμην του ελληνικού λαού. Δεν θα δεσμεύσετε την επόμενη κυβέρνηση με τετελεσμένα που θα μας δέσουν τα χέρια», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην προεδρική εκλογή κάλεσε τον Α. Σαμαρά να εξηγήσει την δήλωσή του ότι «έχει τους 180» και «έχει μαξιλαράκι».

Υπενθύμισε μάλιστα ότι «ακόμη και αν όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές ψηφίσουν, δεν βγαίνουν τα κουκιά» και ότι «τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης έχουν καταλήξει ακόμη και με συνεδριακές αποφάσεις τους ότι δεν ψηφίζουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας». «Όταν λέτε έχουμε τους 180, έχουμε μαξιλαράκι, τι ισχυρίζεστε; Ότι έχετε συμφωνήσει με Βουλευτές να σπάσουν τη γραμμή του κόμματός τους;», είπε χαρακτηριστικά.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu