Πολιτική

Τσίπρας: Η τρόικα θα λογοδοτήσει στους λαούς, τους διεθνείς οργανισμούς

Τα μέτρα που επιχειρεί να επιβάλει η τρόικα και το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνομιλίας που είχε σήμερα ο Αλ. Τσίπρας με τον Διευθυντή και την ηγεσία του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στη Γενεύη.

«Είχα την ευκαιρία σήμερα να συζητήσω τόσο για τα μέτρα που έχει επιβάλει η τρόικα μέσα από το μνημόνιο, μέτρα που είναι έξω από τις θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας και από όλα όσα διεθνώς είναι αποδεκτά για τις εργασιακές σχέσεις, όσο όμως και να εξηγήσω, να καταθέσω στην ηγεσία του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας το σχέδιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την αποκατάσταση της εργασιακής νομοθεσίας και την εναρμόνισή της με τα διεθνή πρότυπα» δήλωσε ο Αλ Τσίπρας σημειώνοντας ότι «Η τρόικα δεν μπορεί άλλο να κουνάει το δάχτυλο στον ελληνικό λαό, ζητώντας νέα σκληρά μέτρα που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, καταστρέφουν την παραγωγική βάση, λεηλατούν την κοινωνική συνοχή».

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «η τρόικα, θα έπρεπε να λογοδοτήσει, διότι ζήτησε και επέβαλε μέτρα που είναι πέρα και έξω από το ελληνικό Σύνταγμα, πέρα και έξω από τα κοινώς αποδεκτά πρότυπα που ισχύουν σε διεθνές επίπεδο»

Στέλνοντας μήνυμα από τη Γενευη τόσο προς την κυβέρνηση όσο και στους δανειστές ιο κ. Τσίπρας  σημείωσε ότι ‘έρχεται η στιγμή που τόσο η τρόικα όσο και οι κυβερνήσεις που επέβαλαν αυτά τα μέτρα θα λογοδοτήσουν, τόσο στον ελληνικό λαό όσο όμως και στους λαούς της Ευρώπης αλλά και στους διεθνείς οργανισμούς που παρακολουθούν όλα όσα έγιναν στην Ελλάδα και πολύ σύντομα θα ζητήσουν λογαριασμό» .

Επόμενος σταθμός του κ. Τσίπρα το Βελιγράδι όπου αύριο θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Σερβίας κ. T. Nikolic, τον Αντιπρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Σερβίας δρ. V. Marinkovic και την Ομάδα Φιλίας Σερβίας – Ελλάδος της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης και με τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο.
Ο κ. Τσίπρας θα παρακαθίσει σε γεύμα που δίνει προς τιμήςν του ο Υπουργός Εργασίας και πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κινήματος κ. A. Vulin.
Στη Σερβία τον κ. Τσίπρα συνοδεύουν οι Υπεύθυνοι εξωτερικής Πολιτική Του κόμματός Ναντ. Βαλαβάνη και Κ. Ήσυχος.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu