Επέκρινε τον Ντόναλντ Τραμπ και τον πρόεδρο της FCC (ρυθμιστικής αρχής τηλεόρασης) για απειλές κατά της ελευθερίας του λόγου
Ο Αμερικανός παρουσιαστής Τζίμι Κίμελ επέστρεψε το βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή του ABC, που κόπηκε όταν έκανε σχολίασε τη δολοφονία του συντηρητικού ακτιβιστή, Τσάρλι Κερκ. Στον μονόλογό του, ανέφερε ότι «ποτέ δεν ήταν πρόθεσή μου» να υποβαθμίσω τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ, επικρίνοντας ταυτόχρονα τον Ντόναλντ Τραμπ και τον πρόεδρο της FCC (ρυθμιστικής αρχής τηλεόρασης) για απειλές κατά της ελευθερίας του λόγου.
Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι, επειδή είναι σημαντικό για μένα ως άνθρωπο και αυτό είναι ότι καταλαβαίνετε ότι δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μου να υποβαθμίσω τη δολοφονία ενός νεαρού άνδρα», είπε ο Κίμελ. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι αστείο σε αυτό».
«Ούτε είχα την πρόθεσή μου να κατηγορήσω κάποια συγκεκριμένη ομάδα για τις ενέργειες αυτού που ήταν προφανώς ένα βαθιά διαταραγμένο άτομο», είπε. «Αυτό ήταν στην πραγματικότητα το αντίθετο από το σημείο που προσπαθούσα να τονίσω, αλλά καταλαβαίνω ότι κάποιοι ένιωσαν είτε άκαιρη είτε ασαφή ή ίσως και τα δύο. Και για όσους πιστεύουν ότι όντως έδειξα με το δάχτυλο, καταλαβαίνω γιατί είναι αναστατωμένοι. Αν η κατάσταση ήταν αντίστροφη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ένιωθα το ίδιο».
Λίγο πριν ο Κίμελ επιστρέψει στον αέρα, ο Τραμπ έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «δεν μπορεί να πιστέψει» ότι ο κωμικός πήρε «πίσω τη δουλειά του», προσθέτοντας «νομίζω ότι θα δοκιμάσουμε το ABC σε αυτό», χωρίς ο πρόεδρος να εξηγήσει τι εννοεί.
«Αυτή η εκπομπή δεν είναι σημαντική», είπε ο Κίμελ κατά την έναρξη της εκπομπής. «Αυτό που είναι σημαντικό είναι να μπορούμε να ζούμε σε μια χώρα που μας επιτρέπει να έχουμε μια εκπομπή σαν κι αυτή».
Τα σχόλια του Κίμελ έρχονται μία ημέρα αφότου η Disney, η οποία αντιμετώπισε αντιδράσεις από αστέρες του Χόλιγουντ , συνδικάτα, παρουσιαστές των μέσων ενημέρωσης, ακόμη και Ρεπουμπλικάνους όπως ο Τεντ Κρουζ , αναγκάστηκε να ξαναπροβάλει την εκπομπή Jimmy Kimmel Live!.
Η εταιρεία είχε αναστείλει επ’ αόριστον την εκπομπή μετά την κατακραυγή της δεξιάς για τον μονόλογο του Kimmel στις 15 Σεπτεμβρίου, στον οποίο είπε ότι «η συμμορία Maga προσπαθεί απεγνωσμένα να χαρακτηρίσει αυτό το παιδί που δολοφόνησε τον Charlie Kirk ως οτιδήποτε άλλο εκτός από έναν από αυτούς και κάνει ό,τι μπορεί για να κερδίσει πολιτικούς πόντους από αυτό».
Το βράδυ της Τρίτης, ο Κίμελ ευχαρίστησε τους συναδέλφους του παρουσιαστές βραδινών εκπομπών για την υποστήριξή τους και ευχαρίστησε το κοινό και τους υποστηρικτές του.
Το κόψιμο της εκπομπής του Κίμελ ήρθε μετά από απειλές της ρυθμιστικής αρχής τηλεόρασης να ανακαλέσει την άδεια μετάδοσης του ABC, πυροδοτώντας συζητήσεις για την ελευθερία του λόγου.
Παρά το γεγονός ότι το ABC, ιδιοκτησίας της Disney, επαναπροώθησε το πρόγραμμα Jimmy Kimmel Live, οι τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί Nexstar και Sinclair δήλωσαν ότι δεν θα προβάλουν το πρόγραμμα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΒΙΟΤΕΡ: Στο Πρωτοδικείο η νέα συμφωνία εξυγίανσης
- Exxon: Πετρελαϊκός γίγαντας 80 δισ. δολαρίων βάζει τέλος στον πόλεμο με το Καζακστάν
- Ανθεκτική η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ – Επιτάχυνση της παραγωγικότητας στο β΄ τρίμηνο
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη και νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ για τον Stoxx 600
- ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
- ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Στρατηγικός ρόλος στο Great Sea Interconnector μέσω του ΑΔΜΗΕ
- CrediaBank: Στα 23 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο, αυξημένα κατά 368%
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








