Μεταξύ αυτών που τον "αποχαιρέτησαν" και ο Κώστας Γαβράς, που είχε βασίσει την ταινία “Ζ” στο εμβληματικό του βιβλίο
Σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών η εξόδιος ακολουθία του βραβευμένου Έλληνα συγγραφέα, Βασίλη Βασιλικού, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Πλήθος κόσμου και με την παρουσία προσωπικοτήτων από τον καλλιτεχνικό και πολιτικό κόσμο είπε το τελευταίο “αντίο” στον σπουδαίο συγγραφέα. Μεταξύ αυτών και ο Κώστας Γαβράς, που είχε βασίσει την ταινία “Ζ” στο εμβληματικό του βιβλίο.

Παράλληλα, στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών βρέθηκαν επίσης αρκετοί ακόμη συγγραφείς, τραγουδιστές και βουλευτές.
Η τελευταία επιθυμία του Βασίλη Βασιλικού ήταν αντί για στεφάνια, τα χρήματα να δοθούν για το έργο της «Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Maria Callas», της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος.

Από τους πολυγραφότερους συγγραφείς, πληθωρικός, πολιτικά ενεργός, ο Βασίλης Βασιλικός σημάδεψε την ιστορία των γραμμάτων του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα.

Ο Βασίλης Βασιλικός γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου του 1934 στην Καβάλα. Υπήρξε από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς ενώ σύμφωνα με την UNESCO πρόκειται για έναν από τους δέκα πιο μεταφρασμένους Έλληνες συγγραφείς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Euroleague: Απαγόρευση εισόδου τριών αγωνιστικών στο Δημήτρη Γιαννακόπουλο
- Ο Τραμπ εκδικείται την Ευρώπη και αυξάνει τους δασμούς στο 25% σε αυτοκίνητα και φορτηγά
- Ο Τραμπ απορρίπτει την τελευταία πρόταση του Ιράν: «Ζητούν πράγματα που δεν μπορώ να δεχθώ»
- MEDITERRA Α.Ε. - Οικονομική κατάσταση ΜΕΝΤΙΤΕΡΡΑ Α.Ε. (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)
- Wall Street: Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq με ώθηση από Big Tech και εταιρικά κέρδη
- Η Τεχεράνη καταθέτει νέα πρόταση για συνομιλίες με τις ΗΠΑ
- Αντιπυρική περίοδος από 1η Μαΐου: Τι απαγορεύεται, ποια τα πρόστιμα
- Νέο μυστηριώδες άγαλμα του Banksy στο Λονδίνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








