Επιχειρήσεις

Visa: Χρήση Γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης ενάντια στις επιθέσεις σε λογαριασμούς

Οι απατεώνες αξιοποιούν εξειδικευμένες τεχνολογίες, όπως αυτοματοποιημένα σενάρια και botnets

Με την προσθήκη του Visa Account Attack Intelligence (VAAI) Score, ενός εργαλείου που αξιοποιεί τη Γενετική Τεχνητή Νοημοσύνη αναβαθμίζει τα προϊόντα της η Visa προκειμένου να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει διαδικτυακές επιθέσεις στους λογαριασμούς των πελατών της.

Οι απατεώνες αξιοποιούν εξειδικευμένες τεχνολογίες, όπως αυτοματοποιημένα σενάρια και botnets, για να ενισχύσουν τις δοκιμές επιθέσεων σε κάρτες ανιχνεύοντας τρωτά σημεία γρήγορα και σε μεγάλη κλίμακα. Οι επιθέσεις αυτές, γνωστές ως enumeration attacks, προκαλούν λειτουργικές δαπάνες με τις απώλειες από απάτες να αγγίζουν τα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, μέγεθος που αποτελεί ένα σημαντικό μερίδιο της απάτης παγκοσμίως.

Το VAAI Score που θα κυκλοφορήσει αρχικά στις ΗΠΑ και θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη, σε issuers και acquirers τον Απρίλιο του 2025, θα βοηθήσει στη μείωση της απάτης και των λειτουργικών δαπανών αποδίδοντας σε κάθε συναλλαγή μια βαθμολογία κινδύνου σε πραγματικό χρόνο για τον εντοπισμό και την πρόληψη των enumeration attacks σε συναλλαγές χωρίς την παρουσία φυσικής κάρτας.

«Τα enumeration attacks μπορεί να έχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις στους πελάτες μας και η ανάγκη για εργαλεία που μπορούν να τις ανιχνεύσουν καλύτερα αυτές τις απειλές και να τις αποτρέψουν αποτελεσματικότερα σε πραγματικό χρόνο είναι άμεση», δήλωσε η Sevi Vassileva, Γενική Διευθύντρια για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Ισραήλ στη Visa. «Με το VAAI Score οι πελάτες μας έχουν πλέον πρόσβαση σε βαθμολόγηση κινδύνου σε πραγματικό χρόνο που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό της πιθανότητας enumeration attack, ώστε οι issuers να μπορούν να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για το πότε να αποτρέψουν μια συναλλαγή. Το 33% των λογαριασμών που υπεκλάπησαν έπεσαν θύματα απάτης μέσα σε πέντε μέρες από τη στιγμή που ένας απατεώνας απέκτησε πρόσβαση στις πληροφορίες πληρωμής τους.

Με τη χρήση στοιχείων Γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης για την εκμάθηση φυσιολογικών και μη μοτίβων συναλλαγών, το VAAI Score της Visa αναγνωρίζει το ενδεχόμενο σύνθετων enumeration attacksσε πραγματικό χρόνο βοηθώντας να μειωθεί η απάτη χωρίς να διακυβεύεται η απόδοση και η ακρίβεια της Visa.

Το εργαλείο είναι σε θέση να μειώσει το ποσοστό ψευδών συναλλαγών κατά 85% σε σχέση με άλλα μοντέλα πρόληψης κινδύνου, καθώς το VAAI Score επικεντρώνεται σε συγκεκριμένες ενδείξεις για enumeration attacks επιτρέποντας ισχυρότερη απόδοση.

Το VAAI Score βοηθά τους issuers:

Στη μείωση της απάτης και των λειτουργικών δαπανών. Συμβάλλει στον εντοπισμό σύνθετων enumeration attacks σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της απάτης που ακολουθεί από επικυρωμένους λογαριασμούς και τις λειτουργικές απώλειες εξαιτίας της επίθεσης, όπως κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο πελατών και επανέκδοση καρτών και τελικά να βοηθήσει στην προστασία των πελατών.

Στη βελτίωση της εμπειρίας του κατόχου της κάρτας. Βοηθάει στην ταυτοποίηση των νόμιμων συναλλαγών, ενώ ταυτόχρονα οι συναλλαγές απάτης απορρίπτονται προτού ολοκληρωθούν.

Στην αξιολόγηση των συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο. Παρέχει ένα σκορ ανά συναλλαγή σε 20 milliseconds, το οποίο τους βοηθάει να εντοπίσουν την απάτη και να την λάβουν υπόψη πριν την έγκριση της συναλλαγής.

«Με πρόσβαση σε εξελιγμένη τεχνολογία, οι απατεώνες επωφελούνται από τα κλεμμένα στοιχεία νωρίτερα από ποτέ», δήλωσε η Sevi Vassileva, Γενική Διευθύντρια για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Ισραήλ στη Visa. «Οι συναλλαγές που δέχονται enumeration attacks επηρεάζουν ολόκληρο το οικοσύστημα και με το VAAI Score προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα εξελιγμένο εργαλείο που βοηθά στην αποφυγή παραβίασης τον λογαριασμών και την αποτροπή συναλλαγών απάτης πριν αυτές εκδηλωθούν».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu