Οι διοικήσεις των εταιρειών VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. και η θυγατρική της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ Α.Β.Ε.Ε. υπέγραψαν δεσμευτικό προσύμφωνο με τον Μιχαήλ Αραμπατζή για την απόκτηση μετοχών του που θα οδηγήσει στην αύξηση του συνολικού ποσοστού του ομίλου Vivartia στις εταιρίες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ Α.Ε. και ΑΛΕΣΙΣ Α.Β.Ε.Ε. από 49% και 51% αντίστοιχα, σε 75%.
_x000D_
Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής του Ομίλου VIVARTIA για ενίσχυση της θέσης του στον κλάδο των κατεψυγμένων ζυμών δια της αύξησης της συμμετοχής του στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ Α.Ε., τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρία στον χώρο αυτό.
_x000D_
Ο κλάδος των κατεψυγμένων ζυμών, όπως είναι γνωστό, παρουσιάζει μεγάλη δυναμική τα τελευταία χρόνια και η επένδυση του Ομίλου VIVARTIA στον χώρο αυτό σηματοδοτεί την απόφαση του Ομίλου για περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριότητάς του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
_x000D_
Η υπογραφή της οριστικής συμφωνίας αγοραπωλησίας προβλέπεται να γίνει άμεσα, ενώ η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα τελεί υπό την αίρεση λήψης τυχόν απαιτούμενων εγκρίσεων.
_x000D_
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γαλλία: 44 τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου – Εξετάζεται δολιοφθορά
- Πέθανε ο Σπύρος Χαλβατζής, επί δεκαετίες στέλεχος του ΚΚΕ
- Ενέργεια: Η Ρωσία επιστρέφει σε σύνοδο της G20 στις ΗΠΑ – Γιατί προκαλεί αντιδράσεις
- Καύσωνες στην Αττική: Πώς αλλάζει ο χάρτης έως το 2060 – Οι πιο ευάλωτες γειτονιές
- Το λάθος που κάνουν οι υποψήφιοι με το ChatGPT όταν γράφουν το βιογραφικό τους
- Νέα μελέτη ανατρέπει όσα ξέραμε για υπογεννητικότητα και οικονομία
- Πόσο καλά γνωρίζουν οι Έλληνες από οικονομικά; Η θέση της χώρας στην ΕΕ
- Σε «λεπτό πάγο» η γερμανική οικονομία: Γιατί η νίκη του AfD απειλεί το σχέδιο ανάκαμψης
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








