Υπέρ ψήφισαν οι 158 γαλάζιοι βουλευτές και κατά 138 βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ το εργασιακό νομοσχέδιο. Υπέρ ψήφισαν οι 158 γαλάζιοι βουλευτές και κατά 138 βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Στην τροπολογία για το ξεπάγωμα των τριετιών ΝΔ ΠΑΣΟΚ και Νίκη ψήφισαν υπέρ, ΣΥΡΙΖΑ και Σπαρτιάτες δήλωσαν «παρών», το ΚΚΕ καταψήφισε ενώ η Πλεύση Ελευθερίας απουσίαζε από την ψηφοφορία επί της τροπολογίας.
Στο νομοσχέδιο ενσωματώνεται η τροπολογία για το «ξεπάγωμα» των τριετιών και την δωρεάν χορήγηση φαρμάκων και εξετάσεων μέχρι 31 Μαρτίου και την συνέχιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν στοχοποιήσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο με αναφορές όπως ότι επιστρέφει την εργασία στον Μεσαίωνα.
«Το πενθήμερο δεν καταργείται. Το νομοσχέδιο έχει την συναίνεση των εργαζομένων. Η απεργία απέτυχε» επανέλαβε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκρούοντας τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης. Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι δεν καταργούνται 8ωρο και 5νθήμερο ωστόσο η αναφορά του στη συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις «αν πάτε έξω θα δείτε την μεγαλειώδη πορεία με τα μάτια σας. Η Γ.Σ.Ε.Ε δεν απεργεί σήμερα. Απεργεί όμως η ΑΔΕΔΥ. Το νομοσχέδιο έχει κάποια ρύθμιση για την ΑΔΕΔΥ; Όχι!» προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης.
Η ανάρτηση Γεωργιάδη μετά την ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου:
Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε μια ανάρτηση στο Twitter, αμέσως μετά την ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου, στην οποία έγραψε: «το Εργασιακό μας Νομοσχέδιο μόλις πέρασε από τη Βουλή των Ελλήνων και καθίσταται Νόμος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους Βουλευτές για την εμπιστοσύνη τους».
Το Εργασιακό μας Νομοσχέδιο μόλις πέρασε από την Βουλή των Ελλήνων και καθίσταται Νόμος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους Βουλευτές για την εμπιστοσύνη τους. pic.twitter.com/a7KdlIEAvY
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) September 22, 2023
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σέρρες: Στο smartwatch η «αναζήτηση» του διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος
- Λαγκάρντ στους FT: Η Ευρώπη βιώνει μια υπαρξιακή κρίση, αλλά διαθέτει και μια ιστορική ευκαιρία
- AFP: Αυτά είναι τα 10 γεγονότα που σφράγισαν το 2025
- Παναθηναϊκός: Στις 39.074 θέσεις η τελική χωρητικότητα του νέου γηπέδου στον Βοτανικό
- Τα αστεία των Χριστουγέννων: Το ΣΔΟΕ στο Αμύνταιο και η μη αποστολή 112 αφού δεν είχε αγώνα στο ΣΕΦ
- Χριστούγεννα: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
- Ονδούρα: Νικητής στις προεδρικές εκλογές ο Νάσρι Ασφούρα που υποστήριξε ο Τραμπ
- Οι αγρότες κάνουν Χριστούγεννα στα μπλόκα, ανοίγοντας περισσότερες λωρίδες για τους εκδρομείς
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








