Θα πρόκειται για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα του ενοίκου του Λευκού Οίκου, μαζί με τη σύζυγό του Μελάνια
Η κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη τη σύναψη κρατικής σύμβασης αξίας 400 εκατομμυρίων λιρών (462 εκατ. ευρώ) με την Google Cloud, στο πλαίσιο έργου για την ανταλλαγή διαβαθμισμένων πληροφοριών με τις ΗΠΑ, μερικές ημέρες προτού κάνει επίσημη επίσκεψη στη χώρα ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
Η επένδυση σε άυλες υπηρεσίες πληροφορικής του αμερικανικού κολοσσού «θα αυξήσει τις ασφαλείς επικοινωνιακές συνδέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ, επιπλέον της εκτενούς εταιρικής σχέσης στα πεδία των πληροφοριών και της ασφάλειας» που υπάρχει ήδη, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.
Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών και το υπουργείο Άμυνας θα μπορούν στο πλαίσιο αυτό να χρησιμοποιούν «τις τελευταίες τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί από την Google Cloud, ιδίως στην τεχνητή νοημοσύνη, στην ανάλυση δεδομένων και στην κυβερνοασφάλεια», συνεχίζει το κείμενο.
Το Λονδίνο πρόσθεσε ότι η χρήση αυτής της ασφαλούς τεχνολογίας «εγγυάται ότι κρίσιμα δεδομένα του υπουργείου Άμυνας» θα παραμείνουν «υπό τον άμεσο έλεγχο του Ηνωμένου Βασιλείου».
Η ανακοίνωση αυτή δημοσιοποιήθηκε ενώ δεν απομένει ούτε μια εβδομάδα προτού επισκεφθεί τη Βρετανία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ (17η-18η Σεπτεμβρίου). Αναμένεται να τον συνοδεύουν επικεφαλής μεγάλων αμερικανικών εταιρειών των κλάδων της τεχνολογίας και των ψηφιακών υπηρεσιών, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.
Θα πρόκειται για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα του ενοίκου του Λευκού Οίκου, μαζί με τη σύζυγό του Μελάνια. Κανένας άλλος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει κάνει δυο επίσημες επισκέψεις στη χώρα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες από έκρηξη στο λιμάνι του Ρότερνταμ
- Μήνυμα από 112 για εκκένωση στη Σίβηρη Χαλκιδικής
- Φωτιά στην Μακύνεια Ναυπάκτου στην Αιτωλοακαρνανία – Μήνυμα 112 για εκκένωση
- «Πόλεμος» για το δαχτυλίδι του Τραμπ: Η Αμβέρσα αρνείται συναλλαγή πίσω από τους μηδενικούς δασμούς
- ΥΠΑΑΤ: Νέο σύστημα παρακολούθησης για 10.743 μικρά αλιευτικά σκάφη
- Χαλκιδική: Μεγάλη κινητοποίηση για φωτιά στη Σίβηρη
- Εξόφληση των αποζημιώσεων του 2025 από τον ΕΛΓΑ με την καταβολή 6,6 εκατ. ευρώ
- Αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Μια ανάσα από το 1 εκατ. επιβάτες τον Ιούλιο – Άνοδος 7,6%
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








